Toysdaily 玩具日報

查看: 3231|回復: 14

[新品消息] ROBOT魂 ver.A.N.I.M.E. 未商品化「魔霸」

ROBOT魂特刊刊出 CG圖

點解B社Hold住呢隻魔霸唔出?係有技術問題解決唔到?定係驚太大隻太貴無人買?
一定係驚價錢喇!
呢隻無3000以上訂價出唔到貨,就算擺係魂限,都唔一定多人會買。
改個名叫XX匠機就幾貴都有人買
The MSIA version from many years ago already very good and detailed. Probably good and big enough to be displayed with Robot 魂.
如做番接近144比例,太大又太貴
做細隻又毫無賣點
風險都真係幾高
其實仲有好多老模都無出HG,特別是MA系...用模型試水溫都好呀..
mpchi 發表於 8-10-2022 11:05 PM
The MSIA version from many years ago already very good and detailed. Probably good and big enough to ...

Agree with you. In fact the MIA series has more details and lines than the A.N.I.M.E.
THOUTHER 發表於 8-10-2022 07:26 PM
點解B社Hold住呢隻魔霸唔出?係有技術問題解決唔到?定係驚太大隻太貴無人買? ...

20幾年前MIA都出到,我就唔信係技術問題。魔霸最緊要係企得穩。反而係個價錢,我估最少3000...
如果怕價錢太貴,不妨可以試下美玩嗰啲 BAF 形式,减少配件(小弟覺得好多都係冇乜用到)。。。
貴唔緊要,用最top手工同用料,唔好就係貴得黎,d用料同設計差
又登入唔到 發表於 9-10-2022 01:08 AM
其實仲有好多老模都無出HG,特別是MA系...用模型試水溫都好呀..

師兄講得啱 我都有等d大型MA出HG 可惜笨大似放棄咗MA系出HG 呢隻係robot魂不是模型
hong1971 發表於 9-10-2022 06:50 PM
師兄講得啱 我都有等d大型MA出HG 可惜笨大似放棄咗MA系出HG 呢隻係robot魂不是模型 ...

robot 魂? GP03D都無得出,都唔好有咩期望

食玩就有機會
hong1971 發表於 9-10-2022 06:50 PM
師兄講得啱 我都有等d大型MA出HG 可惜笨大似放棄咗MA系出HG 呢隻係robot魂不是模型 ...

講緊佢MA唔出模型,你在那裡見到我說話這隻是模型????