Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 動畫「SYNDUALITY Noir 奇異賢伴 黑色天使」模型

2023秋 宮沢模型展示會

https://hobby.dengeki.com/event/2132739/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Figure-rise Standard 艾莉
価格: 4,620円(税10%込)
発売日: 2024年04月
https://bandai-hobby.net/item/6033/

本帖子中包含更多資源

x
HG DAISYOGRE ALTER
発売日: 2024年01月13日
https://bandai-hobby.net/item/5934/

本帖子中包含更多資源

x
岩岩先睇完第一集, 暫時覺得可以一看既, 畫質超靚

我都唔明點解高達D畫相對咁求其, 呢D無IP支持的新IP未必賣到玩具都咁高水準, D投資者搞乜

說回產品我都係對女主有興趣, 但不似水星的兩位女主, 此作品的女主睇黎模型差過SHF好多下喎

無計.. 高達系列咁多死忠 已有慣性收視
只要設定唔太差 都唔太影響產品銷售 求其畫 抄圖都無咩所謂 ..

stevechu55 發表於 10-1-2024 10:01 AM
無計.. 高達系列咁多死忠 已有慣性收視
只要設定唔太差 都唔太影響產品銷售 求其畫 抄圖都無咩所謂 ..

我上周六在明豬930睇完銀翼殺手2049後先開始睇呢套, 個世界觀出奇的似
熱狗OO 發表於 10-1-2024 12:40 PM
我上周六在明豬930睇完銀翼殺手2049後先開始睇呢套, 個世界觀出奇的似

有时间睇吓套勇气爆發,有驚喜
stonekeung01 發表於 9-1-2024 04:22 PM
HG DAISYOGRE ALTER
発売日: 2024年01月13日

哇, 原來模型岩岩出咋? 唔怪之得咁貴, 不過插水都無興趣
stonekeung01 發表於 12-1-2024 05:45 PM
HG DAISYOGRE ALTER 官方preview

呢套野香港應該有D人睇. 只是TOYSDAILY班老餅唔接觸新事物無討論

女主模型我已經見唔到

原來果隻插水的機械人係配角, 主角機岩岩先應市, 雖然價錢不菲都賣得好快 (出奇點解唔係出主角機先既)
熱狗OO 發表於 15-1-2024 02:13 AM
呢套野香港應該有D人睇. 只是TOYSDAILY班老餅唔接觸新事物無討論

女主模型我已經見唔到

Daisy orge係主角機,Daisy orge alter係新機
lagann 發表於 16-1-2024 02:45 PM
Daisy orge係主角機,Daisy orge alter係新機

我睇到第八集而已
熱狗OO 發表於 16-1-2024 02:46 PM
我睇到第八集而已

我睇到第4集,但內文有寫係主角新機
lagann 發表於 16-1-2024 02:53 PM
我睇到第4集,但內文有寫係主角新機

好老實睇到依家我都覺得此作的機械人設定好差勁, 如果換上裝甲騎兵咁既款會好D, 即係起碼俾我睇到你有頭胸腹先喇, 我知係想創新及就隻GAME, 但動畫表現出來就麻麻, 以上均純以機械人的設計來說

或者佢多D裝備互動, 玩到FRONT MISSION或ARMCORED咁又會好D
熱狗OO 發表於 16-1-2024 05:44 PM
好老實睇到依家我都覺得此作的機械人設定好差勁, 如果換上裝甲騎兵咁既款會好D, 即係起碼俾我睇到你有頭 ...

機設唔係大眾口味就一定叫差嘅,類似嘅機設我淨係諗到櫻花大戰