Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: clpcmt

[玩具報告] Metal build Gundam X-0, 仲有幾多個人會玩?

denniskwong 發表於 4-7-2022 11:13 AM
愈玩愈貴就真, 預訂又搶, 現貨又炒, 而且多數係同模換色, 玩家漸漸失去興趣.
聖衣神話都有類似情況. ...

聖衣神話其實有作過多方面嘗試,例如「聖衣傳說」,外傳作品「冥王神話」、「翔」、「Ω」等等,可惜全部仆直收場,神話果班核心玩家似乎對「正傳」以外的作品零興趣,先至焗住要玩同模換色+出R版炒冷飯。
「越玩越貴」、「預訂又搶, 現貨又炒」呢個情況响拉打真骨彫都有出現,遲早都會同MB、聖衣神話一樣,越來越多師兄棄坑唔玩!

agree!  發表於 6-7-2022 09:43 AM
THOUTHER 發表於 5-7-2022 11:17 PM
聖衣神話其實有作過多方面嘗試,例如「聖衣傳說」,外傳作品「冥王神話」、「翔」、「Ω」等等,可惜全部 ...

omega係作品唔掂,冥王神話作品掂,但動畫出得核突。

黃金魂作畫唔掂,但出ex好似賣得。

如果係核心神話玩家,點都有買幾隻外傳,但明顯要普通玩家都買至可以撐到個市場

等同龍珠出極都係唔同色或唔同型態的悟空和比達,間中至有阿樂
mushroom 發表於 7-7-2022 10:38 AM
omega係作品唔掂,冥王神話作品掂,但動畫出得核突。

黃金魂作畫唔掂,但出ex好似賣得。

阿樂 先多人要呀 …

哈哈  發表於 7-7-2022 04:18 PM
只要唔係出來出去用舊模翻新,我絕對可以接受