Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

s0014028 發表於 24-5-2023 01:59 PM
咁真係好對唔住我係一個80後,我冇閣下所擁有同等價值觀同情操。對我黎講任何MG ver.KA都係製作團隊以當 ...

哇寫論文, 呸! 80後的死小孩;

簡潔D, MG ZZ VER KA都係跟番舊HG的ZZ內的ASSEMBLY GUIDE架, 你應該無買過架喇, 30年都有;

KA叔D野唔OUTDATE個喎, 令佢彈起的S高達個樣有邊個會話OUT架?
係丫我係死小孩大叔,你又知我未試過儲利是錢買齊4款舊HG,你又知我未整過要拆頭腰嘅Z高達。又冇人話過KA係OUTDATE,乜原來唔OUTDATE就要繼續用?咁重點會有創新?設計冇創新重係設計?我係死小孩老粗唔識設計,但我只知尊重設計者,我同設計者唔一定有共鳴,但我唔會唔鐘意佢設計喺場外罵罵罵。
s0014028 發表於 24-5-2023 05:06 PM
係丫我係死小孩大叔,你又知我未試過儲利是錢買齊4款舊HG,你又知我未整過要拆頭腰嘅Z高達。又冇人話過KA係 ...

師兄無謂勞氣
MG Ka Zeta新出就插水仲要大量現貨,已反映佢受唔受歡迎
ln0 發表於 24-5-2023 09:33 PM
MG Ka Zeta新出就插水仲要大量現貨,已反映佢受唔受歡迎

唔介意 Wave rider, 整體來講都幾好, 我等佢再跌先, 反正我只買過初代 1/144 及 HGUC.
預訂價5xx 剛剛見到375, 有d心動
ln0 發表於 24-5-2023 09:33 PM

我反而覺得係出貨多啫。唔止Zeta其實好多模型都返多貨平好多。

Zeta太經典,仲要掛Ka頭牌,點都會多人買。而家呢個look我覺得最多只算係有爭論性,但應該仲有唔少人落疊。

利申: 已36x入手
WonderJimmy 發表於 25-5-2023 10:53 PM
我反而覺得係出貨多啫。唔止Zeta其實好多模型都返多貨平好多。

Zeta太經典,仲要掛Ka頭牌,點都會多人買 ...

點解出咗一個月跌咗30%價,係因為出貨多,唔係因為無人買呢?

利申:唔會買任何KA版模型
eddiem249 發表於 26-5-2023 12:23 PM
點解出咗一個月跌咗30%價,係因為出貨多,唔係因為無人買呢?

利申:唔會買任何KA版模型 ...

唔好淨計香港做標準

日本大把貨即係粉絲覺得造型有D野唔妥

呢個係事實

有朋友去咗新宿,多貨到呢......
transformers 發表於 26-5-2023 12:58 PM
唔好淨計香港做標準

日本大把貨即係粉絲覺得造型有D野唔妥

岩岩睇YouTube仲話6月再販; 應該係Bandai計錯數但生產線早上時間表, $299可期。
eddiem249 發表於 26-5-2023 12:23 PM

利申:唔會買任何KA版模型 ...

唔算30% off 嘛?而家呢個先算係正常價喎,點解用炒價參考?
WonderJimmy 發表於 26-5-2023 02:19 PM
唔算30% off 嘛?而家呢個先算係正常價喎,點解用炒價參考?

因為當時炒價就係成交價,當時要買就要那個價,亦有成交過。

1年前樓價20000蚊一呎,有成交過,宜家17000蚊一呎,就係跌咗15%。

炒價440,宜家375,跌幅15%左右。
信和今日見到338
eddiem249 發表於 26-5-2023 04:20 PM
信和今日見到338

我剛見到350估不到你仲見到低一口
WonderJimmy 發表於 25-5-2023 10:53 PM

Zeta太經典,仲要掛Ka頭牌,點都會多人買 ...

對上一隻ver ka wing zero,一出缺貨左幾耐?直到最近現貨先正常番d, 情況同zeta差勁遠