Toysdaily 玩具日報

查看: 2753|回復: 14

[新品消息] 食玩 機動戰士 GUNDAM G Frame FA 流星號【PB限定】

全長約76cm
発送月は2022年9月、お値段は送料・手数料別で11,800円(税込12,980円)

https://twitter.com/candytoy_c/s ... jOSjdRTFVU9cXnXWITQ

機動戦士ガンダム GフレームFA ミーティアユニット【プレミアムバンダイ限定】
セット内容:
彩色モデル1セット
ミーティアユニット
ガム(ソーダ味)1個
素材:本体、台座…ABS・MABS
サイズ:H約290mm×W約760mm(ビームソードを含む)
販売元:バンダイ キャンディ事業部
価格:12,980円(税込)
2022年9月発送予定

https://hobby.dengeki.com/news/1539523/

PBHK
MOBILE SUIT GUNDAM G-FRAME METEOR UNIT
https://p-bandai.com/hk/item/N2608079001001

嘩,HG都買到。。。
食玩呢個價仲唔包高達......
嘩!真骨價錢,食玩質素,
其實隻流星號設計唔錯好多details, 不過個yen價少一個零就差唔多。
根本這系列的價錢是貴到一個點。。。。
之前肥仔高達個價錢夠買MG。。。
橫掂都係啦, 出埋隻永恆號啦

之前骨架唔使砌,冇廢料,之後FA加價,骨要砌,變相二次加價,剩廢框,懷疑呢隻要砌部分增多。
盒內組裝圖變二維碼,三次加價至真
隻 京實凡 已經係MG價
呢隻唔包高達 係2隻HG價
thx 發表於 13-5-2022 03:35 PM
之前骨架唔使砌,冇廢料,之後FA加價,骨要砌,變相二次加價,剩廢框,懷疑呢隻要砌部分增多。
盒內組裝圖 ...

之前的Assault Kingdom根本無骨,武器全包一盒搞掂哂,絕對抵玩。之後Universal Unit開始將武器分拆兩盒出,但定價尚算合理,而且就算買唔齊A、B Set亦不影響把玩。去到G Frame終於「骨肉分離」,買兩盒先得到一件完整的玩具,定價亦越來越離地。
今次呢隻流星號,定價已經係神話EX級,神話EX多少都仲有合金成分,但呢隻係全膠宴,到底會有幾多師兄真係會買佢番屋企?
呢D玩具只可以令/昆新入坑既人買,老玩家唔會賣帳。
THOUTHER 發表於 15-5-2022 12:03 AM
之前的Assault Kingdom根本無骨,武器全包一盒搞掂哂,絕對抵玩。之後Universal Unit開始將武器分拆兩盒 ...

師兄 提起A.K. 我都好讚佢 亦好受歡迎好大買 只係PB果d難接受d!  廠方要加價我明 但好明顯改咗U.N.後有好多玩家投訴 到咗Gframe比例又夾唔返A.K.玩 再骨架我唔知有乜特色 我無買呢個系列了