Toysdaily 玩具日報

查看: 2225|回復: 10

[玩具攝影] 聖衣神話EX 天猛星拉達曼迪斯OCE

喜歡閃令令效果,仲帶有一點幻彩,除了冥衣型態較神話好外,其他不值一提

身型不夠壯

謝謝分享. 我對 EX 仍然不滿, 就是太瘦和有D頭雕唔靚 ....

我都不滿,所以ex只入oce  發表於 6-4-2022 09:57 AM
米住先撇除素體唔夠 壯

臉相咩事?
同動畫比唔太似
特別係瞳孔
仲乜放大?

一點之嘛
睇落唔夠兇
髮型都未夠美型

至於OCE原作色.....見人見智

另外米諾斯成個傻仔款咁....
純白騎士姬Saber 發表於 6-4-2022 08:40 AM
米住先撇除素體唔夠 壯

oce瞳孔會用漫畫眼

紫色無黑色靚,只係閃令今帶點幻彩較特別
比起神話輕盈D....不過色太紫...似之前阿穆既師父色
nela 發表於 6-4-2022 12:03 PM
比起神話輕盈D....不過色太紫...似之前阿穆既師父色

囿花讚花香,呢隻紫靚啲

同埋天貴色的紫色又唔同
oce 哩家野完全係萬代要呃d忠粉一件貨買多幾隻既綽頭黎。本來漫畫版聖衣設計同動畫版都已經有分別,純粹改顏色都唔可以達到車田原設計既效果既。不過既然有人肯埋單,萬代當然唔介意做啦。總之有錢賺就梗係郁手。至於靚唔靚就真係好主觀。我買都只係因為有原色12金買黎配搭
sbyk 發表於 7-4-2022 06:27 AM
oce 哩家野完全係萬代要呃d忠粉一件貨買多幾隻既綽頭黎。本來漫畫版聖衣設計同動畫版都已經有分別,純粹改 ...

冥王篇動畫因為是零幾年的作品,所以當中的冥衣,終極青銅等最多只有簡化,很少重新設計。

當然由老神話開始玩,都知道萬代的心思,所以我沒有入tv色,只是入oce
mushroom 發表於 8-4-2022 01:14 AM
冥王篇動畫因為是零幾年的作品,所以當中的冥衣,終極青銅等最多只有簡化,很少重新設計。

當然由老神話 ...

其實甚麼 OCE 色都係是呃人…

原漫畫根本就係黑色,動畫係紫色!!

係 ND 跟動畫用紫色姐…

十二金又出兩隻金色,冥衣出完黑又出紫…

係鱗衣無出兩隻色…

根本就係呃錢!!
Lau 發表於 8-4-2022 06:12 AM
其實甚麼 OCE 色都係是呃人…

原漫畫根本就係黑色,動畫係紫色!!

本來bandai已經一模多版或多色,自從疫情後變本加厲,絕少開新模

這隻ND色是跟完全版漫畫,動畫反而接近黑色加暗紫

鱗衣沒出oce已經算好了