Toysdaily 玩具日報

查看: 1737|回復: 10

[分享討論] 如果訂左野到貨但隔離中

純討論又或有無人試過, 依家咁環境如訂左野到貨時不幸隔離中甚至中埋招唔知有無得延遲取貨, 只是有感依家中招只是遲早的事
理論上佢「應該」要延畀你,不過間間唔同規矩好難一概而論
lagann 發表於 22-2-2022 12:01 PM
理論上佢「應該」要延畀你,不過間間唔同規矩好難一概而論

正常黎講,速遞會先打比你問你有冇人可以收貨。到時再同佢傾方法就得啦 ~
Vince 發表於 22-2-2022 12:23 PM
正常黎講,速遞會先打比你問你有冇人可以收貨。到時再同佢傾方法就得啦 ~
...

ching呢個係pb嗰類送貨系取貨,不過都係大同小異啦,都係要同對方溝通咗先。怕係對方要求你提供咩證明啫
Vince 發表於 22-2-2022 12:23 PM
...

咁如果旺角果D實體店呢?
yugi 發表於 22-2-2022 04:53 PM
咁如果旺角果D實體店呢?

我念打個電話同間鋪講應該可以遲 d 攞既 .... 咁環境點都通容一下啦 ... 唔通想人帶埋 d 痛毒去佢鋪 ?
我相信事前有溝通,事後又有證明,啲大舖或一向有信譽的店,唔會咁不近人情離地地去殺訂的,但最緊要買家唔好過晒期一直唔通知,到後來才溝通,敢又真係太遲啦, 有啲事,我唔想見人扭曲咗佢,變為另一件我唔想見到嘅事,所以唔講喇
另外,師兄都唔使太灰太擔心 我覺得最後就未至於人人受感染嘅,但係都為數不少啫,大家加油,保持警覺,時刻小心啲啦
講起殺訂,剛剛看到新聞,見到之前收訂唔派貨,唔退款果間黑店嘅後續新聞, 應該今次都對嗰啲有心人,有警惕性及阻嚇作用嘅

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220222/bkn-20220222185018546-0222_00822_001.html
lagann 發表於 22-2-2022 12:34 PM
ching呢個係pb嗰類送貨系取貨,不過都係大同小異啦,都係要同對方溝通咗先。怕係對方要求你提供咩證明啫 ...

講開PB, 呢兩日收到電郵話2月派貨既會全部延期
如無意外應該同順豐有群組爆發有關
實體店應該可以延遲取貨
但就要出示入去隔離營日期相片
用whatapps同店方溝通,