Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF【電影 龍珠超 SUPER HERO】

兩蚊 發表於 13-6-2022 08:49 AM
開咗條水「買奸角送金頭」
話唔定格比達比古洛都可能會咁...

本身龍珠都選擇性買入,以後都咁出法,d件跟係另一隻野到,又5,6百,依個系列差唔多講再見
sbyk 發表於 13-6-2022 11:16 AM
小弟知識淺薄。紅斯路係乜東東?

電影版最終BOSS, 外形像斯路第二形態但個身係紅色的
兩蚊 發表於 13-6-2022 08:49 AM
開咗條水「買奸角送金頭」
話唔定格比達比古洛都可能會咁...

如果買布歐(吸收孫悟飯版本)送比古洛金髮頭,或者買邪念波送格比達金髮頭,小弟樂見其成,因為呢兩個奸角小弟必買,不過呢兩個奸角有一定人氣,B社未必需要咁做。
兩蚊 發表於 13-6-2022 08:43 AM
最諷刺係,
當年啲劇場版奸角, 好多都唔係鳥山明親自設計
但係今次呢兩隻1號2號就係佢畫嘅 ...

咁可能鳥山明真係回哂塘,同大河原邦男一樣。大河原設計的「十二生肖高達」係人都知核突,不過唔見有人公開批評佢,因為佢係「大師」,於是「悲劇」就出現。
THOUTHER 發表於 13-6-2022 11:16 PM
咁可能鳥山明真係回哂塘,同大河原邦男一樣。大河原設計的「十二生肖高達」係人都知核突,不過唔見有人公 ...

17,18號,杜拉格斯都回哂塘啦,Z版D衣著型好多
出新超2悟飯 新斯路 同大隻版魔童會有興趣過買呢2隻人魚
諗諗下其實黃髮個頭撒亞超人已經有
yugi 發表於 15-6-2022 05:27 PM
諗諗下其實黃髮個頭撒亞超人已經有

不過得一個表情,雖然唔太好超人裝,但點都好過個2隻野
有傳香港9月尾會上映。      
魂 NATIONS STORE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1585542/

漫畫版新形態

自我極意形態

小弟對自我極意比達有興趣,如果B社出小弟會買,但問題係「超」動畫應該未去到生還者格羅拉篇,即係自我極意比達未必有咁快就出SHF玩具。
官方發售日公開

劇場版角色公開:

孫悟飯Beast

Orange魔童

斯路Max
https://twitter.com/DB_super2015/status/1541904340809809920