Toysdaily 玩具日報

查看: 11081|回復: 44

[新番討論] [電影] 聖鬥士星矢 真人版

今日睇到個都幾 ... 驚嚇? ... 既消息 ... 就係「聖鬥士星矢」竟然出真人版電影 ... 會唔會同「龍珠」一樣,又再破壞多一套經典童年回憶動畫呢 ?!

演員:
Madison Iseman - 演:雅典娜 / 城戶沙織
Sean Bean - 演:城戶光政
Mackenyu / 新田真劍佑 - 演:星矢

其他演員:
Famke Janssen
Mark Dacascos
Nick Stahl
Diego Tinoco

聖鬥士係歐洲熱過北美洲,意大利同法國都好多Fans。
只期待有甚麼神話
mushroom 發表於 23-9-2021 04:06 AM
只期待有甚麼神話

我估多數會出 12” … 會唔會係 Hot Toys 呢?
又係拍拍到爛的十二宮??

我想知佢點處聖衣粉碎或有破爛時既模樣??
恭喜車田正美又有版權收喇, 除此之外我暫時都唔識反應....
https://game.udn.com/game/story/122089/5762835

上LINK有較多資訊

按上新聞, 個故事9成原創就梗, 基本上係自創前傳加料再加料,

及劇情應該只講到星矢取得天馬座聖衣後勁打一場擊退暗殺者便完

固此無須要出4小強, 黃金聖鬥士有得提下已經偷笑
熱狗OO 發表於 24-9-2021 11:56 AM
https://game.udn.com/game/story/122089/5762835

上LINK有較多資訊

點睇都係伏味高濃
其實好難評論,當年套龍珠....

但去到變形金剛,就算個設定好似一堆廢鐵咁,又好多人鍾意
Vince 發表於 23-9-2021 09:51 AM
我估多數會出 12” … 會唔會係 Hot Toys 呢?

以前有enterbay, 依家hottoys唔估肯唔肯出。

或許要寄望其他廠
作為 fans, 會睇, 但肯定點都超越唔到原作.
至於玩具, 睇下之前套聖衣傳說電影, 就知多數等收皮.
denniskwong 發表於 28-9-2021 11:46 AM
作為 fans, 會睇, 但肯定點都超越唔到原作.
至於玩具, 睇下之前套聖衣傳說電影, 就知多數等收皮. ...

我覺得後續的制作人根本都唔清楚FANS係想睇乜, 包括車田正美本人

無一套做得好之餘, 根本只是看 "吹那" 已經決定唔睇

熱狗OO 發表於 6-10-2021 10:52 AM
我覺得後續的制作人根本都唔清楚FANS係想睇乜, 包括車田正美本人

無一套做得好之餘, 根本只是看 "吹那"  ...

對...其實作為 fans, 唔係要呢d鬼5馬6既作品, 一套正正經經的原續作or重制版已經好開心
熱狗OO 發表於 6-10-2021 10:52 AM

無一套做得好之餘, 根本只是看 "吹那"  ...

其實呢類諗住外圇播的真人版電影,通常係諗點吸引一啲未睇過星矢嘅人睇,所以好多時改到好奇怪
mushroom 發表於 7-10-2021 05:18 PM
其實呢類諗住外圇播的真人版電影,通常係諗點吸引一啲未睇過星矢嘅人睇,所以好多時改到好奇怪 ...

這個我明白, 亦是有需要這樣, 但表現得唔好就是