Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 變形金剛地出系列 · 車包人背包變形~雅莤

孩子寶/TT社設計師:58:似乎對於變形女+大背包情有獨鐘:(
雅莤係背包客代表!
大個背包睇見都覺唔輕
女體負重大背包....在明貴美加~銀河お嬢様伝説ユナ
入面角式多到暈
以女方纖體廷起大大件重貨...這就是我感到難過的Earthrise Acree
車型有G1模樣
實際登場是86大電影活躍於2010>頭領戰士
變形設計算hea出
車包人
內裡人型像做瑜珈
只參與屈小腿
真正參與變形部份是車殼
車廂側邊連輪子褶疊變形成為後來MP-51活用
頭部極還原G1~唔錯:78:
地出雅莤有個大背包
孭住 大床 去旅行。。
大床 可以放下

可以腳踏 大床
玩法像向86大電影丹尼仔踏滑板致敬

累了~又可以攤床瞓吓:he:又或者沙灘曬太陽
開啓舒展寫意Mode

這就是解除 大床 的地出雅莤
來一個解放身體Pose如何
小弟弟  不要噴白膠漿喔:58:

人型可動都唔錯
變形唔複雜
集中在車殼
車包人的變形
可見心思&誠意
冇囉

地出雅莤就像簡化的MP-51

觀乎G1雅莤造型
人型變車廂無乜可能
所以大部份變形都落在背包呢
商品出來的表現我為地出雅莤感到難過:sad:
2010相關角式出得好亂
夾雜多個系列出
kingdom 、Studio Series 86Earthrise....Arcee
未知會唔會Studio Series 86再次出多次。。。

拆掉背後鐵芯就可實現人車分離

完整的!

呢隻ER版Acree的變型方式,可用「車底藏屍變型大法」or「烏龜變型大法」來形容,但同佢同一Wave的鱷魚怪Allicon先至係最hea,基本上腰轉180度就變完,咁樣收人兩舊水實在係呃錢!
「2010相關角式出得好亂」小弟都有同感,明明Studio Series出緊2010大電影人物,偏偏响kingdom果度「攝」一隻Cyclonus,唔知係咩玩法?
呢隻ER版Acree應該仲未係MP-51的簡化版本,至少心口形狀唔似,黎緊可能會出果隻Studio Series版本先至係,睇番kingdom的奧狄武、麥卡頓,甚至捷達、黑寡婦,根本就係之前MP的簡化版,
不過應該要相隔一段時間,MP-51的簡化版本先至會出現!
THOUTHER 發表於 13-1-2021 06:49 PM
呢隻ER版Acree的變型方式,可用「車底藏屍變型大法」or「烏龜變型大法」來形容,但同佢同一Wave的鱷魚怪All ...

MP-51簡化版是個人覺得
無錯胸板變形係唔似
亦無可能所有變形跟足MP
只有疊背包,車身褶疊變形最似MP-51講起Allison係hea變之最
完全唔符合呢個售
仲有[color=var(--ytd-video-primary-info-renderer-title-color, var(--yt-spec-text-primary))]QUINTESSON JUDGE都唔好得去邊
夾硬做變形:ice:....hea變:cool:
變形物仲要不知所謂收成300+:oh:
雖然V級,我情願不可變好了
唔使咁貴!觸手可動可唔可以多d關節啫!:blame:

MP-51定格動畫好正