Toysdaily 玩具日報

查看: 5856|回復: 12

[分享討論] ROBOT魂 高達NT-1 & 渣古II改 ver.A.N.I.M.E. 再販

再販係好事
渣古FZ唔使食炒

如果未入手NT-1裝甲版睇來要後追了....

咁樣係咪即係預告0080條line會再開?
魔蟹E同量產型雷射大炮有望?
用戶不存在 發表於 30-11-2020 12:03 PM
咁樣係咪即係預告0080條line會再開?
魔蟹E同量產型雷射大炮有望?

如果真係再開0080條line就好啊!大魔II都仲可以寄望「攝」响0083果度出,魔蟹E就真係無計,唔出魔蟹E絕對係可惜!
不過也有可能係純粹炒冷飯,因為今年魂展並無展示任何0080產品,而魂展基本上係預示下一年會出的產品,所以不要抱太大期望!
量產型雷射大炮......出埋得唔得? 魔蟹E唔係唔出下! 話晒第一集一開頭華麗登場....
THOUTHER 發表於 30-11-2020 12:25 PM
如果真係再開0080條line就好啊!大魔II都仲可以寄望「攝」响0083果度出,魔蟹E就真係無計,唔出魔蟹E絕對 ...

我就咁睇

DOM II如果攝0083出
配色上用番0079 MS-09R
根本無可能替代0080灰紫藍色調啊⋯⋯

所以0080系列唔好斷啊!
THOUTHER 發表於 30-11-2020 12:25 PM
如果真係再開0080條line就好啊!大魔II都仲可以寄望「攝」响0083果度出,魔蟹E就真係無計,唔出魔蟹E絕對 ...

不過今次魂展有兩件事好奇怪
1. 2月同3月完全冇店販,直接由一月gp01fb跳到gp03s
2. 冇展出勇士M一般機,明明大半隻都可以兼用
用戶不存在 發表於 30-11-2020 02:48 PM
不過今次魂展有兩件事好奇怪
1. 2月同3月完全冇店販,直接由一月gp01fb跳到gp03s
2. 冇展出勇士M一般機, ...

2月同3月完全冇店販,呢兩個quota應該就係俾NT-1同埋渣古II改,如果係新產品(特別係魂限品),由宣傳到收訂再到發售只剩三至四個月,應該趕唔切,再睇番聖衣神話,2020年10月係完全無產品發售,所以R魂都有呢個情況唔出奇。
關於第二點,小弟覺得0083應該仲未玩完,始終「高潮位」大貨櫃(GP03D)仲未出現,仲有量產型勇士M、大魔II、MS-21C特拉傑,鎮暴型GM等,而且遲D可能會出礦山基地版本的熱帶型大魔同埋渣古II F2,B社似乎有意拖長條Line來玩。所以今年出唔到,出年可能就會有。
最後想講世事無絕對,如果今次翻撻NT-1同埋渣古II改銷情理想,話唔定真係撻得著成條0080 Line,睇吓魔神系列都可以重新登錄R魂,只要有銷量,乜都有可能!
以上純屬小弟斷估,打咗太多字,唔好意思,還望見諒!
純白騎士姬Saber 發表於 30-11-2020 02:31 PM
我就咁睇

DOM II如果攝0083出

雖然型號係一樣,不過小弟都覺得0080版大魔II同埋0083版大魔II睇落係有D不一樣,唔止係配色咁簡單,但HGUC都好似得一個版本(應該係0080版本)。
渣古FZ都炒得起?小弟見佢賣咗好多個月先至清得哂,不過MS-14JG先至得人驚,賣到今時今日都仲有貨啊陰公!其實玩上手真係唔差,唔明點解會搞成咁!
THOUTHER 發表於 1-12-2020 12:50 AM
雖然型號係一樣,不過小弟都覺得0080版大魔II同埋0083版大魔II睇落係有D不一樣,唔止係配色咁簡單,但HGU ...

因為0080唔HIT

一集二十幾分鍾都唔知有無3分鍾戰鬥場面,睇咗4集先出高達仲要比人打殘...

同差唔多年代既0083比,相差得遠。
THOUTHER 發表於 1-12-2020 12:50 AM
雖然型號係一樣,不過小弟都覺得0080版大魔II同埋0083版大魔II睇落係有D不一樣,唔止係配色咁簡單,但HGU ...

勇士J本體比起元祖勇士係真心改進左好多
但係佢個死穴係配件太少,四舊水得一把槍真係好趕客

HGUC版顏色來看係0080版本
另一唔同係多把配劍
加/減燃料筒吧
如果想成為0083ver!
就要自行做塗裝了
一樣得

FZ渣如果後追一定4中~尾
視為炒呢
藉着再販機會
邊使後追呢