Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] AMAKUNI機神 霸界王 KING J-DER & OPTION PARTS SET

lydiamomo0903 發表於 27-11-2021 02:37 PM
應該也是,其實比例也做不了。
我覺得產品企劃方向算明確,方舟型態背後的推進器很美⋯⋯
完全知道死粉要 ...

第一隻定價都那麼進取,相信這一隻也不會便宜,option set為了豐富一點,相信又會有意拆配件出去迫大眾另買(這種事GGGG時已經在做了,就看看這一隻會不會更過份:其實我有一個推測,option set才會配一個合比例的艦橋給你,希望不要言中)
所以千值練隻天威有乜野問題?我 合體分體 咗 咁多次都唔明白
連彩圖都未有,我估2023年中~年尾才可能發售。
Dancougaproto 發表於 27-11-2021 05:51 PM
所以千值練隻天威有乜野問題?我 合體分體 咗 咁多次都唔明白

天威, the stupid design needs sponge to protect the inner robot for transformation but the sponge starts to detach on D1. Despite adding sponge, many parts will get scratches. Besides the red metallic paint develops cracking quickly.
Pose + is not good either, 打釘 joints got loosening in just standing position.

SENTINEL is not good at transformation. I am worrying about SRX now

我定左SRX都明知佢有地方有問題,但到現在只有佢夠疆出,

我地只可以同佢買,希望佢唔好第一次變型就斷件,第三次先斷…………

呢隻一買番來要即呤,即玩,即合體,即去客戶服務到…………
馬仔 發表於 28-11-2021 10:48 AM
我定左SRX都明知佢有地方有問題,但到現在只有佢夠疆出,

我地只可以同佢買,希望佢唔好第一次變型就斷件 ...

你應該話科水果刻仲係得佢有,點知無耐笨大又話出SMP,不過的確係唔會有太多廠出,選擇都係得好少。而我一直都話千記呢隻個設計係有合金的SMP,會好多拆散重組,我預期會有鬆散的問題
k_dash 發表於 28-11-2021 01:01 PM
你應該話科水果刻仲係得佢有,點知無耐笨大又話出SMP,不過的確係唔會有太多廠出,選擇都係得好 ...

啱呀!
定價:千記同SMP都係極進取
材質:千記同SMP都係極脆弱
SMP未玩過唔知佢用咩料,睇過隻勇者凱薩居然可以拆裝變做基本形狀,而家有d 且且地,到時開定有色版睇價錢再決定。
genesicgaogaiga 發表於 27-11-2021 11:52 PM
天威, the stupid design needs sponge to protect the inner robot for transformation but the sponge s ...

雖然設計比較愚蠢,但其實作用也不差,因為一開始攞上手已經發現有漆面,所以有心理準備,唔會粗玩,反而我只係劍狼的腳部關節藍色有少少刮掉(基本上合體之後一踢裏面就掉㯃了)雖然金玉其外 敗絮其中,但千值練應該係唯一一個出全上色天威
紫月葵 發表於 28-11-2021 03:03 PM
啱呀!
定價:千記同SMP都係極進取
材質:千記同SMP都係極脆弱

1000000% agree, 勇者要勇氣
Dancougaproto 發表於 28-11-2021 04:47 PM
雖然設計比較愚蠢,但其實作用也不差,因為一開始攞上手已經發現有漆面,所以有心理準備,唔會粗玩,反而 ...

for complete transformation, full paint is a stupid idea

今次千值係咪要將KING J-DER變鎚仔而唔係變隻艦?用霸界王為題架啊....
我喺 AMIAMI 見到呢個系列之前隻 GGGG 係放喺 AMAKUNI 呢間廠而唔係千值練

老千應該只係代工點樣出乜嘢比例應該唔關佢事
kirin小黑 發表於 29-11-2021 12:57 PM
今次千值係咪要將KING J-DER變鎚仔而唔係變隻艦?用霸界王為題架啊....

如果呢隻用霸界王形態設定,佢就會由用色到名都有唔同,霸界化之後佢會叫霸界王King J-Der,當然唔排除日後會出隻改色霸界版都未定
東京「超勇者展2」展出

https://hobby.dengeki.com/event/1450579/