Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 黑三一

這家廠出過唔少機械人模型,我相信最好賣係黑三一,賣完就無再見過,其他都係插水清貨收場,當年唔捨得買新世紀合金,就買這模型,不過都要等減價。
部件好似手辦,同笨大的電腦件完全兩回事,好重手工雕琢感覺,特別係披風做得好靚。膠好厚好硬,補夾口磨餐死,直砌只係改短條頸,執執個斧頭,基本上色,唔滲線扮超合金玩具

-->黑三一個水桶腰過粗過幼都唔好睇,我覺得佢肥瘦適中

-->身材比例靚,只係頭細咗啲,不過總好過Bandai的大頭幼腰。

-->披風上的細緻紋理做得好靚,線條有柔軟感。

-->活動能力有限,加上曾經斷腳,唔敢再扭了

-->黑三一高大靚仔。

-->Getter 3 氣勢一啲都唔輸蝕。

-->竟然高過新世紀合金......

-->牛咁大個盒其實只有三個版件。

-->上級者向…..意思係大量膠水和打磨啫!

-->簡單資料,包括原型師名字。

-->說明書黑白,一紙兩面,無插圖係咁多。

-->廿幾年前......八折咗都好貴呀!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
2百幾蚊 .... 而家買隻 Robot魂 都唔得 :$
三一出得最靚既模型,係super minipla
我覺得頭太細...