Toysdaily 玩具日報

查看: 11976|回復: 17

[詢問] 請問復4既 Marvel legends 及 shf 邊款好?

各大大好, 本人剛入坑, 想問下入復4, 入Marvel legends 定 shf 好d呢?
絕對係ML,孩記完勝SHF。
Shf出既大部份都唔錯,有部份就要靠第三方配件升級,但shf角色唔齊,所以我係兩邊都有買
Why not both!
如果有地方安置,就兩邊都買.
THANKS 各大大
不過兩款都有KO, 我先要學下點分
mf_c2000 發表於 29-3-2020 09:41 PM
THANKS 各大大
不過兩款都有KO, 我先要學下點分

去有信譽的舖頭買吧
有愛有位真係兩邊都儲!

同埋睇下想儲咩角色多,如果想齊人D,有D角色暫時只有Marvel legends有!

ENDGAME 有 3 WAVES,WAVE 1 有 Ebony maw 同量子服美隊。
WAVE 2 有黑豹妹。
WAVE 3 性價比最高,便服 fat thor、Iron patriot、Hemdall、Vision、女武神同 Avenagers 1 美隊。

SHF 就推薦最近隻 Scarlet Witch

至於3巨頭,iron spider 果d大熱,仲有mafex都有出,要個人喜好了
OnEtwoPiEce 發表於 3-4-2020 11:44 AM
有愛有位真係兩邊都儲!

同埋睇下想儲咩角色多,如果想齊人D,有D角色暫時只有Marvel legends有!

Thanks 大大
我開頭諗住入BLACK WIDOW, NEBULA 同THANOS
已入左SHF IW 既BLACK WIDOW 同 EG 既 NEBULA,
覺得最似. 價錢好彩見回左少少.
見SHF EG 既 BLACK WIDOW 都唔貴, 仲諗緊
就黎出既MK85 WEAPONS 同 RESCUE 都心郁郁,
買左第一隻就泥足深陷
其實仲有 黑馬 MAFEX。不過佢出得 最慢。
Vince 發表於 11-4-2020 11:53 AM
其實仲有 黑馬 MAFEX。不過佢出得 最慢。

THANKS 大大
之前冇留意美玩, 而家先發現有咁多廠.
不過最后都係揀SHF, 雖然貴同可動唔算好, 但靚

最近孩佬這盒值得推介,面相靚配件多,重點係平過笨大。{:1_203:}
Mcfarlane 發表於 11-4-2020 09:23 PM
最近孩佬這盒值得推介,面相靚配件多,重點係平過笨大。

呢盒有睇過玩評,
可動好, 多配件同特效.
價錢都OK,

不過留意SHF同Marvel Legends都有錯色錯設定既機會,如果要追電影設定要多啲睇人哋嘅評測。

因為佢地好早拎到Marvel設定圖就去整玩具,但有時Marvel仲會再改設定結果就會玩具同出嚟電影唔同咗⋯⋯

eg:
ML蟻俠1面罩,
ML蟻俠2黃蜂女戰衣顏色
SHF復仇者3 iron spider,
ML復仇者4量子戰衣顏色
SHF復仇者4隊長戰衣顏色
ML+SHF復仇者3隊長個盾,2間都錯晒
鬼武者 發表於 14-4-2020 03:24 PM
不過留意SHF同Marvel Legends都有錯色錯設定既機會,如果要追電影設定要多啲睇人哋嘅評測。

因為佢地好早 ...

最大錯誤係 Endgame Thanos, HT同SHF都錯, 整隻金手套在佢左手, HT之後有出戰損版修正, SHF未有。