Toysdaily 玩具日報

[SD系] [三國創傑傳] 漆黑、破曉、不認命

因爲荀彧真係太黑,司馬懿都係以暗色系比較多,今次唯有放棄黑背景……
不過後來發覺原來我其他幾張背景紙狀態比較差(因爲真係好耐無用),所以唯有用其他背景來代替。
荀彧,黑色透明件有小小微妙,但眼罩嘅部分真係幾過癮。順便覺得今次3隻都有混合其他機體嘅元素,例如荀彧係有混合小小觀星者(定係我多心?)
司馬懿,最失望。後面個背包會限制個頭嘅角度。然後個頭盔因爲要配合更換眼嘅設計,所以比較鬆。 另外,右手安裝大手之後,關節唔夠力嘅缺點更加顯現出來。不過隻手真係幾型。
周瑜,超級金閃閃……最穩打穩扎,個盾嘅設計有小小纍贅,但都滿意。支槍係……百式?lol

background is too colorful {:1_374:}
真令人羨慕......沒冇司馬懿的飄過......:oh:
By the way, D色好靚{:1_377:}
新呢批都係好睇唔好玩:38:
超正呀~{:1_221:}
ygat2005 發表於 2-12-2019 12:59 PM
background is too colorful

我件橫須賀Jacket..... ;D
森記 發表於 2-12-2019 08:47 PM
真令人羨慕......沒冇司馬懿的飄過......
By the way, D色好靚
新呢批都係好睇唔好玩 ...

係咯,上一批同呢一批都有呢個感覺……同埋我成日都話,轉產地之後質量下降佐。。。。
請問樓主用什麼金色油 :D??
nemomemo 發表於 3-12-2019 05:48 PM
請問樓主用什麼金色油 ??

主色調係Gaia, 但其實裏面有4種唔同金色……兩種係原色,兩種係自己調色......