Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 魂展2019將展出「魔神英雄傳 七魂之龍神丸」商品

睇過呢七個成品sample,
只係覺得同幻神合體果隻唔係咁好睇外,其他ok喎.
見到飛雲同美子,D童年回憶返晒黎
PV 發布
https://youtu.be/NkwrnvAfTUk
有晒玩具實物,會唔會一集一隻10集內搞掂?
飛雲件新衫黃色果兩點野都唔知想點, 以往經驗唔會咁快公佈所有野, 去到故事中間或後期應該仲會有新野
一切都是為了玩˙具周邊嗎.....
Vince 發表於 28-10-2019 04:41 PM
PV 發布
https://youtu.be/NkwrnvAfTUk

片中有 NS 邪戰角, 不過好似好細隻, 冇乜威勢.
百載真純 發表於 28-10-2019 11:37 PM
片中有 NS 邪戰角, 不過好似好細隻, 冇乜威勢.

有邪戰角即係話河馬師父今次有走邪道?

今次去魔界山,所以有番幻神丸出嚟
虎王今次終於可以同飛雲「郊遊」了,雖然有「老婆」在場:DD

七魂龍神丸跟返七神龍色,咁係唔係可以腦補係七神龍魔神版呢{:1_220:}
【宮沢模型 秋の展示会2019】
BANDAI SPIRITS:NXEDGESTYLE [MASHIN UNIT] 幻龍丸/龍戦丸/龍蒼丸/龍激丸/煌龍丸/聖龍丸/龍虎丸
鷹頭獅 發表於 29-10-2019 05:45 AM
有邪戰角即係話河馬師父今次有走邪道?

今次去魔界山,所以有番幻神丸出嚟

套片未播只係求其搵堆敵人出來, 而玩具又可能出邪戰咪搵佢攝
【宮沢模型 秋の展示会2019】展出

https://hobby.dengeki.com/event/887418/

會不會除了飛 雲,美子、虎王佢地會不會揸返對應佢地的龍神丸?
Shilly 發表於 19-11-2019 06:39 PM
會不會除了飛 雲,美子、虎王佢地會不會揸返對應佢地的龍神丸?

雖然好大機會,但我唔想咁樣:no:
咁即話係成套動畫唔計敵人就得呢七部龍神丸....

如果係咁,我寧願佢好似當年龍王丸咁,次次都要龍神丸同空神丸合體,打完分返.....

其實會唔會好似《超魔神》咁飛雲每過一層就回收一粒龍玉(龍神丸靈魂)
第一層就係龍蒼丸,第二層回收龍戰丸,第二層開始因為有兩粒龍魂所以可以變身
(無記錯當年第一層嘅守護龍就係藍龍{因為係紅藍雙龍一齊})
我就死唔斷氣咁講舊設定添{:1_374:}
sorry but i am quite disappointed by the designs...
鷹頭獅 發表於 20-11-2019 11:04 PM
雖然好大機會,但我唔想咁樣
咁即話係成套動畫唔計敵人就得呢七部龍神丸....

所以我之前至話呢舖係幫龍神號招魂揾齊三魂七魄「返來囉」!