Toysdaily 玩具日報

查看: 14362|回復: 14

[玩具報告] SHF --- GoKou-Black (黑悟空)

SHF GoKou-Black 是小弟最喜歡的龍珠超角色, 以悟空外貌出現於未來杜拉格斯定的世界, 殺滅所有人類,而他更不是大家所估計的邪惡悟空人格分身, 身份極之神秘!  

當初SHF公佈推出此角色,小弟十分期待, 除了初登場的黑髮正常狀態造型外,更附送了超級剎亞人瑰紅頭雕, 身形跟悟空差不多,身穿黑衣, 配帶指環及耳環, 衣物衫紋線條細膩;由於穿著長袖衣服,感覺沒悟空般健碩, 整體上造型及雕功絕對合格

GoKou-Black 使用新素體, 可動性充足, 頸可上下屈曲及旋轉, 上胸跟腰分成三段關節,可旋轉及大福度屈曲; 股位和大脾內藏球型關節, 可旋轉及拉出, 避免股位阻礙大脾屈曲及轉動; 肩膀和胸側設有屈曲關節, 雙手可向前胸屈曲 ; 足踝用上有接地關節

除了面部及身體小量位置上了色外,大部份位置是注塑色, 衣服亦加上小量陰影,加強衣服質感!!

配件方面有兩款髮型,各有兩種面相, 另外有六對手腕可更換, 還有劍氣及龜波特效, 但沒有氣勁特效!!

整體上小弟對SHF GoKou-Black  的造型和比例亦滿意, 唯一問題是奸笑面相不夠多, 否則就更完美

thx for sharing
後悔冇訂到, 現貨炒到飛起{:1_206:}
季红爆氣果張好掂
空月 發表於 8-5-2018 02:50 PM
後悔冇訂到, 現貨炒到飛起

連阿樂都炒, 點會唔訂先????
gumng 發表於 10-5-2018 08:14 AM

阿樂初初是炒, 但後來過左一段時間又跌番, 天津都係同一情況, 我都未買呢隻,

希望遲D見到5字頭.
gumng 發表於 10-5-2018 08:14 AM

諗住港魂會開...點知.... :die:
宜家對港魂說不了....
空月 發表於 10-5-2018 10:34 AM
諗住港魂會開...點知....

依家唔理, 魂限有興趣就訂咗先
gumng 發表於 12-5-2018 01:30 AM
依家唔理, 魂限有興趣就訂咗先

Hulkbuster 2.0 心點訂得落??
avengers2012 發表於 12-5-2018 07:37 PM
Hulkbuster 2.0 心點訂得落??

呢隻真係, 考慮中.......
gumng 發表於 13-5-2018 11:19 AM
呢隻真係, 考慮中.......

如果有果版, 可能會訂, 似乎無多
空月 發表於 10-5-2018 10:34 AM
諗住港魂會開...點知....

阿樂有行版
冇買兩隻有啲後悔。有一隻都好過冇。呢隻黑悟空幾好扭吓!
請問黑悟空之前訂價是多少?
鬆弛熊高達 發表於 20-5-2018 03:03 AM
請問黑悟空之前訂價是多少?

好似係4中,