Toysdaily 玩具日報

查看: 14839|回復: 17

[玩具資訊] Studio series blackout, grimlock到咗豆豆城

剛經過奧海城豆豆城,見到兩隻出咗,我就買咗隻blackout

ching 幾銀???上網睇隻grimlock 還原度好高!!!
joelam8388 發表於 31-3-2018 09:57 PM
ching 幾銀???上網睇隻grimlock 還原度好高!!!

一牛找一毛。鋼鎖有上色,Blackout係膠色。不過唔緊要,我買來都係想自己上色…
numan123 發表於 31-3-2018 10:34 PM
一牛找一毛。鋼鎖有上色,Blackout係膠色。不過唔緊要,我買來都係想自己上色… ...

都唔平wo:47:

睇完鋼鎖可動性, 熱情冷卻:38:

反而隻V class文可動性大好多, 有d心動
Blackout 第一集開場時,所展示既壓倒性力量和戰鬥力,我覺得比麥加登仲勁!

不過第二集比文哥KO得慘烈。。。

個人幾鍾意呢隻Blackout外形,直昇機形態唔計車葉、天線約14寸長,都幾大隻。變形唔算太複雜,但說明書太細而且表達唔太清楚,最後上utube睇人點變…蠍子基本上無乜關節,只有兩雙鉗稍微可動,尾部有兩個關節,其他腳、身、其他尾部完全硬掘…

兩隻係幾正,一兩日俾人掃晒,等再返大貨,隻Starscream都係好野黎,今次呢系列出得好正,不能抗拒
交叉人 發表於 3-4-2018 02:39 PM
兩隻係幾正,一兩日俾人掃晒,等再返大貨,隻Starscream都係好野黎,今次呢系列出得好正,不能抗拒 ...

今日行過尖咀豆豆城都唔見有貨。上星期六係奧海城見都係得兩盒blackout、兩盒grimlock。個staff仲話當日先到貨。
numan123 發表於 3-4-2018 09:16 PM
今日行過尖咀豆豆城都唔見有貨。上星期六係奧海城見都係得兩盒blackout、兩盒grimlock。個staff仲話當日 ...

今次的確誇張,我本想買blackout,但見膠膠地,諗左一日第二日去就掃晒。職員講返左一百盒,都唔知乜事。不過我見外國網站都重新收訂,仲要平左一截,又係四月出,唔知係咪返大貨
交叉人 發表於 4-4-2018 11:51 AM
今次的確誇張,我本想買blackout,但見膠膠地,諗左一日第二日去就掃晒。職員講返左一百盒,都唔知乜事。 ...

孩記 Transformers官方野向來貨量充足,除非出左貨好耐或限定,,

可能d人見出左又少地方賣緊,以為貨少掃多幾盒,想用黎炒掛{:1_203:}
tony2013 發表於 4-4-2018 12:25 PM
孩記 Transformers官方野向來貨量充足,除非出左貨好耐或限定,,

可能d人見出左又少地方賣緊,以為貨少 ...

Ching所言甚是,老變一向是打不死,如果好賣,會用不同方法來回魂,從來沒有絕版,上次個鋼鎖模都唔知出過幾多次了,再來一招10周年...
交叉人 發表於 4-4-2018 06:56 PM
Ching所言甚是,老變一向是打不死,如果好賣,會用不同方法來回魂,從來沒有絕版,上次個鋼鎖模都唔知出 ...

電影2 Leader Class 柯柏文,真系好多版本,10周年都出左2款,,

不過電影2,3既變型設計,相比4,5,的確有心思有誠意,值得支持。
tony2013 發表於 1-4-2018 05:24 PM
Blackout 第一集開場時,所展示既壓倒性力量和戰鬥力,我覺得比麥加登仲勁!

不過第二集比文哥KO得慘烈。 ...

嗰隻係 Grindor..
(scan 咗同一款機.. Bayformers 入邊嘅平常事..)

TRiCKY 發表於 5-4-2018 09:19 AM
嗰隻係 Grindor..
(scan 咗同一款機.. Bayformers 入邊嘅平常事..)

咁重有邊d transformers scan左同款機?

tony2013 發表於 5-4-2018 01:40 PM
咁重有邊d transformers scan左同款機?

哇多囉..
ROTF 一大堆建築車雜兵.. DOTM 都係一堆同款..
TLK 入邊都有架同 Scrapper 同款嘅 Autobots.. (Scrapper 喺第二集反而冇出鏡)