Toysdaily 玩具日報

查看: 13913|回復: 14

[改造交流] [HGBF]Mrs. Loheng-Rinko

今次只做了很少工序,連改裝都無....

只有頭髮和臉蛋做消光,紅色改為Mr.Hobby金屬紅,黃色部分手塗Gundam Marker 金色,藍色部分手塗Gundam Marker金屬藍,再噴黑背包噴嘴和噴灰原本要貼紙的部分,最後上線就完成了~

眼精沒有使用透明件,太多人覺得那個透明件是多餘看不慣,所以索性不裝...

另外眼睫毛和嘴唇都是在消光後,用Gundam Marker線筆和粉紅色木顏色化妝,不是正規的方法,不過比較方便就是~

呢D少女+高達裝甲,怪形怪相,我一盒都冇買過。
Agito 發表於 14-3-2018 01:47 PM
呢D少女+高達裝甲,怪形怪相,我一盒都冇買過。

各人有各人喜好嘛~
我覺得蠻有創意的~ XDXD
這個不是少女,直頭係大嬸...

買少女 figure 我都明白,但買大嬸,我真係唔明白...
Lau 發表於 14-3-2018 10:58 PM
這個不是少女,直頭係大嬸...

買少女 figure 我都明白,但買大嬸,我真係唔明白... ...

全世界第一隻MS大嬸,不覺得好有創意嗎?? XDXDXD
笨大就算出少女都唔係好掂, 只計卡通樣嗰啲模型不敵壽記, 成品輸俾肥嫲!
希望佢遲D出埋大天使custum set.....

仲有, 遲下隻Seravee Scheherazade(Ptolemaios) 希望佢遲D出埋Ptolemaios custum set出來.....
{:1_377:}

死火啊  睇完  有啲痕啊   
sniperxp 發表於 15-3-2018 12:56 PM
希望佢遲D出埋大天使custum set.....

仲有, 遲下隻Seravee Scheherazade(Ptolemaios) 希望佢遲D出埋Ptolem ...

其實基本骨架和勝利文奈差不多的,而且背包也是一般的雙銓插頭,可以拿來給其他MS用~
另外OO托勒密裝備我想應該也不會出額外的裝備套裝,難得可以欺騙各位買盒貴的,怎會出多盒便宜的呢~ XDXDXD
白狼 發表於 15-3-2018 02:09 PM
死火啊  睇完  有啲痕啊

感謝支持啊~
這套件其實不是很差,製作的時候滿有趣的~
應該是我的製作技巧還需要提升,日本那邊有製作者做出來....好邪惡的樣子.....
不過很好看...
jnoihnng 發表於 15-3-2018 02:28 PM
感謝支持啊~
這套件其實不是很差,製作的時候滿有趣的~
應該是我的製作技巧還需要提升,日本那邊有製作者做 ...

我都覺得唔差架.
有無日本link睇睇.
Gundam6j 發表於 15-3-2018 09:58 PM
我都覺得唔差架.
有無日本link睇睇.

這個是巴哈那邊朋友給的...
是日本製作者的作品...
啊...記得別在多人的地方看...
原因嘛....
請自己補完.....
https://twitter.com/0508bk201/status/973749565231804416
在別處剛剛見到的...

http://pointnet.news/news/toy/34043/多圖!!超快手!!黑絲+巨乳!!日本網友/

個人唔多讚成改成咁...

Lau 發表於 16-3-2018 01:41 PM
在別處剛剛見到的...

http://pointnet.news/news/toy/34043/多圖!!超快手!!黑絲+巨乳!!日本網友/

就是我在上面發的那條Link....
那位作者技術超高....
不過好似不太適合放出來給人看就是....
jnoihnng 發表於 16-3-2018 10:45 AM
這個是巴哈那邊朋友給的...
是日本製作者的作品...
啊...記得別在多人的地方看...

個樣真係好邪惡...不過我喜歡.