Toysdaily 玩具日報

查看: 11581|回復: 11

[Hot Toys] 1/4 Ironman mark3

剛剛見到個辦,出齊七子就大件事了
係,突然出三仔,係咪意味未來7至10年reboot一至七,一比四?
1/4感覺確係唔同,始終大一點氣勢強一點,但1/6的比例ht明顯掌握得好少少,1/4 43頭細,甲的表現太單薄(個人感受)
如果出mk 1-7 + hall of armour仲大鑊!

我覺得1/4出 mark 3先,可能和之前diecast 7子次序相似,,
冇記錯合金化次序系出3> 6> 5> 2> 4

(又系mark 4 跟全頭雕~)
越出越大                  。
ilove12inch 發表於 23-2-2018 02:13 PM
係,突然出三仔,係咪意味未來7至10年reboot一至七,一比四?

點只reboot7子,仲有Mk46, 47和之後型號都可以出1比4。看HT想唔想
1/4 放大左

但DETAIL 多DD, 變左好多穿崩位俾人睇到,  真實感大減
hades9 發表於 2-3-2018 03:37 PM
1/4 放大左

但DETAIL 多DD, 變左好多穿崩位俾人睇到,  真實感大減

呢點唔太認同,有玩過1/4 43,放大左多左細節,佢真實感的確高,關節內構仔細,而且滲線較幼細(有時1/6 合金版滲線太粗,好有畫筆畫上去既感覺)
Mark 42 之後設計較複雜既裝甲更明顯,例如 1/6 合金 43 腰部既滲線,,,
tony2013 發表於 3-3-2018 08:59 AM
呢點唔太認同,有玩過1/4 43,放大左多左細節,佢真實感的確高,關節內構仔細,而且滲線較幼細(有時1/6  ...

係, 但有D位又扣番分,

如活動甲JOINT位就咁透明膠透LED燈, D活動甲JOINT位放大又見到,
放大左就好假

見到個辦,覺唔覺有D圓潤
覺,不過 HT可能會說係電影