Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] Bandai【悍戰太平洋】模型系列

笨大出過Star Wars後食髓知味,開多啲西方機人line好過死守Gunpla。

隻Gipsy Avenger好精美,價錢又唔貴,我都買咗盒支持。
睇youtube d人開盒,佢地係metallic ver.(金屬色,有個支架),但之前冇消息係幾時發售?
呢啲正嘢緊係等佢勁插先出手啦, 反正買唔到都冇乜所謂!:34:
numan123 發表於 9-3-2018 11:36 PM
你的解釋相當"正經".....作為一套娛樂片,多樣性設定會吸引d。  正如gundam中自護軍有不同風格MS,會令故 ...

大人嘅理由就系第二集預算仲緊張過第一集,同質性重嘅機設更省成本,要靠打鬥動作彰顯特色。
反正都出到背景解釋得通呢一招,佢圓得到,就無謂咁窮追猛打啦。依家仲肯做原創蘿蔔片嘅發行方,有一間珍惜一間啦。

x 2  發表於 10-3-2018 10:10 PM
WonderJimmy 發表於 10-3-2018 01:54 PM
笨大出過Star Wars後食髓知味,開多啲西方機人line好過死守Gunpla。

隻Gipsy Avenger好精美,價錢又唔貴, ...

但係好好奇.....點解佢唔保留近代Gunpla的萬用背包接口.....
加強返產品之前的連動性來mix and match, 可能仲勁 (看看對家msg系列)
sniperxp 發表於 10-3-2018 09:41 PM
但係好好奇.....點解佢唔保留近代Gunpla的萬用背包接口.....
加強返產品之前的連動性來mix and match, 可 ...

Pacific Rim版權唔喺自己到,點都有啲制肘嘅
幾時有 kanju 配合出。。而家呢个設定無咗兩人腦合作果種笨手慢腳巨大感。。唔超過百二蚊會買來玩玩
貴過露寶魂五十塊錢,又細件D,暫時唔支持。
官方介紹

http://bandaihobby.hatenablog.co ... 14657865.1521603204

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
https://youtu.be/v5Zsv1G2Ji8

最後一盒主角完成
WF 2018 Summer 展出

https://hobby.dengeki.com/event/605858/

本帖子中包含更多資源

x
第58回全日本模型 HOBBY SHOW 展出
HG GIPSY AVENGER (最終決戰版)

本帖子中包含更多資源

x
HG GIPSY AVENGER (最終決戰版)

2019年1月発売予定

http://bandaihobby.hatenablog.com/entry/2018/10/11/190000