Toysdaily 玩具日報

查看: 8658|回復: 14

[玩具攝影] 三頭六臂打到起飛 - INFLAMEsToys孫悟空又嚟啦

小評 : 一雙脚要撑起三个身体的确好压力,所以膝盖會覺得唔够紧实而且偏脚軟,其实不竟然。
换手的程序依舊,必须吹热先可以将JOINT拔起,所以如果你有多余的JOINT可以全部先装好,就會方便好多。
反而,金箍棒的套套比起之前的较容易拔起,不必吹热就輕易地拔起。唔似以前咁紧实。换起握棒手較方便快速。
整体細節依舊精彩,盔甲衣服每件都唔馬虎。

另外小發現:上半身同下半身是可以分開的,但唔鼓励~

大陸人真係好鍾意孫悟空……
擺係屋企會唔會有小小邪?

大聖擺係屋企可以鎮宅,辟邪,保平安!  發表於 12-8-2017 01:47 AM

政治審查下又唔比拍鬼片, 又唔比話中國有黑社會, 又唔鬧得共產黨,
所以只得個d 建國大業,智取威虎山等擦鞋大片,
拍唔出呢類片既老板導演,咪只可以拍孫悟空呢類能夠通過審查既網目,
所以一年三套, 年服年, 不停Repeat, 密過 Spider-man reboot.  
大陸人鍾唔意密密睇就不得而知, 因為d票房都有造假.

年年都有得腸西遊記 拍完又拍 不過呢隻野個樣咁似我呀爺果個年代果隻孫悟空嘅?
chankb 發表於 14-7-2017 04:54 PM
政治審查下又唔比拍鬼片, 又唔比話中國有黑社會, 又唔鬧得共產黨,
所以只得個d 建國大業,智取威虎山等擦鞋 ...

眨下眼,拍馬騮片的都好像是我地香大導,點解質低左咁多!明明好大支水喉射住!!

講返公仔,老闆話幾多人追。我就唔多喜歡人扮的。
三頭六臂唔係講哪吒??
孫悟空好似係72變?
gumng 發表於 7-8-2017 12:43 AM
三頭六臂唔係講哪吒??
孫悟空好似係72變?

孫悟空都會好多法術嘅..
哪吒係三頭八臂.. 亦都有六臂嘅講法..
不過神話呢家嘢都無乜點解..
gumng 發表於 7-8-2017 12:43 AM
三頭六臂唔係講哪吒??
孫悟空好似係72變?

簡單咁講,三頭六臂係72變中既其中一變.所以無衝突既,另外呢隻孫悟空並非近幾年所既電影中造型,而係好多年前央視拍既電視劇中,六小齡童既孫悟空造型,所以樓主幾位師兄拉埋近年既電影黎講有少少似乎不太合適,當然各位要講咩絕對有自由..我只係提出黎免混淆啫
bigtomm 發表於 6-8-2017 10:23 PM
眨下眼,拍馬騮片的都好像是我地香大導,點解質低左咁多!明明好大支水喉射住!!

講返公仔,老闆話幾多 ...

其實呢個造型我諗多數只會有好似我呢D咁既老餅先會話十分鍾愛,因為細細個就睇呢個造型既電視劇大(香港曾經都有轉播過),至於閣下話唔鐘意人扮既.我諗你係鐘意果款整到惡形惡相.凶狠十足既果一款吧,反而我個人就麻麻地了..其實有真正睇過西遊記既都可能會覺得.呢種惡形惡相既造形其實有少少偏離左最原本既孫悟空既形像...但當然..現代人有自己新一套既理解方式,都唔會點理會最初作者創作出黎既係點..自己覺得係點.就點係現代人既心態吧,當然係無問題既,各有各喜好啫..
elliottlai 發表於 7-8-2017 11:18 AM
其實呢個造型我諗多數只會有好似我呢D咁既老餅先會話十分鍾愛,因為細細個就睇呢個造型既電視劇大(香港曾 ...

我都係睇黑白殘片大, 林家聲阮兆輝仲有一位邊個,跟住岳華, 到日本女扮唐僧套劇(明珠台), 大陸
呢套我應該都有睇, 個時我好鍾意李玲玉首歌, 仲返左大陸搵卡式.
我都算幾鍾意西遊記架. 麵粉公仔, 泥公仔, 陶瓷, 我都有收. 但呢款六齡童大聖就真係支持不來. 我曾收過一件12寸孫悟空, 是神話密碼, 除了因為跌價, 還是我已有牛魔王.
bigtomm 發表於 8-8-2017 07:35 AM
我都係睇黑白殘片大, 林家聲阮兆輝仲有一位邊個,跟住岳華, 到日本女扮唐僧套劇(明珠台), 大陸
呢套我應該 ...

神話嗰盒我買嗰時都要成四佰幾。
ultramanwai 發表於 8-8-2017 09:28 AM
神話嗰盒我買嗰時都要成四佰幾。

我見神話馬騮跌到四百五才入, 隻牛早年六百八入.
神話密碼果隻係星爺版黎