Toysdaily 玩具日報

[詢問] 小弟第一次訂造Display 櫃, 求各大大比d意見, 謝謝!!

請問各大大家中Display 櫃櫃內光管會用白燈定黃燈?

小弟第一次訂造, 房燈是黃燈, 求各大大比d意見, 謝謝!!
咩房燈個櫃都要用白燈 , 黃房仲用黃燈就更黃
當然白燈啦
Sure white.......

你去HT, 蕉人睇下
mj23 發表於 27-4-2017 08:09 PM
咩房燈個櫃都要用白燈 , 黃房仲用黃燈就更黃

謝謝ching!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thanks ching!!!!!!!!!!
nela 發表於 27-4-2017 08:57 PM
Sure white.......

你去HT, 蕉人睇下

thanks ching!!!!!!
反而認為呢d好個人睇法,白燈硬,黃燈soft,而黃燈都有好多種,可以少黃,奶白。其他大大講得啱,出去周圍睇下玩具舖,看看自己喜歡什麼。擔心揀錯就選擇可以替換的,唔喜歡就換過佢。我是過來人,當時都心大心細,另一個心得是光線不要太強,我唔聽燈老闆講,認為太強好過唔夠,卒之又要再去幫親佢買返個調節光暗器,不過都係講緊幾廿蚊者,希望幫到你喇
白燈唔緊要,祇要不是 "#藍白" 便不難看!
你是長照定咩?又是否介意呈現不到原色?
我呢就執櫃時才亮燈,平常房光夠殺!