Toysdaily 玩具日報

查看: 14061|回復: 20

[玩具報告] 【玩嘢報告】SHF Devilman 惡魔人 超簡單報告

明天就上班再戰江湖。假期前入的這款SHF,也快速開盒玩下入櫃。

Devilman發售之前我唔識。後來睇番造型和就動畫,又覺得幾有機械人老餅風味,咪買咯。Box Art (MazingerDC的盒跟這個一樣大。如果價錢也一樣,才考慮入手)

Layout。兩盤吸塑。個底盤又唔似DC Mazinger咁,可以收納parts,多舊魚。

金色name tag幾靚,but右上角有膠水漬。

全身可動,以肩膊可以勉强做到胸前叉手算幾好。。。不過,脚板關節居然不能twist(但龍珠嗰d都得),是敗筆。

多咗一條支柱,唔知點算......

國内爛謎語:越南女兵衝過來,我們怎麽辦?

= 我們Huan Ji Ba (還擊吧/玩雞巴)

快快入柜。謝謝觀看簡報。

haha多謝師兄教識我呢個國内爛謎語.:p
我係從呢隻game中識得惡魔人

:^喎................櫃內很豐富...........................
長柱俾公仔企時用,短柱俾公仔坐上横鐵配件時用。萬能俠我等有甲兒在朋友號先入,反正會再出N款版本……
GIF ........good share !!~~ ha ha :78:
gif好鬼搞笑,謝謝gazza兄弟分享{:1_205:}

gif正!
我們Huan Ji Ba (還擊吧/玩雞巴)
very funny!:x{:1_374:}:34:
Gundam6j 發表於 4-2-2017 03:45 AM
haha多謝師兄教識我呢個國内爛謎語.
我係從呢隻game中識得惡魔人

這款說超任game嗎?好像冇乜印象。
taken 發表於 4-2-2017 11:14 AM
長柱俾公仔企時用,短柱俾公仔坐上横鐵配件時用。萬能俠我等有甲兒在朋友號先入,反正會再出N款版本 ...

睇住bandai咁搞一魚N食無奈。。。不過唔係咁,佢賺唔夠錢,生存不了,就出不了新產品。。。我地玩家局住養佢啦。
gazza1211 發表於 5-2-2017 03:48 PM
睇住bandai咁搞一魚N食無奈。。。不過唔係咁,佢賺唔夠錢,生存不了,就出不了新產品。。。我地玩家局住 ...

盡量唔入相同產品,下星期又有新野出
The only demerit of devilman is the face a little bit too long.
gazza1211 發表於 5-2-2017 03:45 PM
這款說超任game嗎?好像冇乜印象。

這是超任game,我在好細個時同表哥一齊玩.
d角色好cute不過好很難玩.
如果有復刻版就好了.
好想買
但怕佢似當年隻“真合金”惡魔人
一樣...由400跌到99...
惡魔人潛水衣版
係香港真係冇人鍾意
生化版買嘅人會多好多...
櫃內的收藏令人羨慕呀~