Toysdaily 玩具日報

[最新報價] Evolution-Toy [太寶郎] (官網更新: 金屬比例修改)

早乙女Getter 發表於 29-12-2016 12:16 AM
好壞參半,足料係好事!

其中腳係磁石,另一隻係手,如個都係磁石,擇POST未必夠力HOLD實,腳比較嚴重 ...

手腳都用晒金屬,你覺得靠磁石連接身體夠力嗎?
Title is so taiwan content farm
人仔貓 發表於 29-12-2016 12:26 AM
就咁睇金屬比例基本做到上輕下重,雙腿隱定性估計還可以~
係擔心雙膊關節如果仲用磁石球會唔夠力令雙手 ...

聽到合金係開心!即又想做返死士{:1_374:}

腳真企一定無事 係跨步企未必實,不過都無計{:1_374:}
Gundam@EFSF 發表於 29-12-2016 12:34 AM
Title is so taiwan content farm

令13傯人民震驚......
eddiem249 發表於 29-12-2016 12:29 AM

我就覺得唔夠力,希望估錯
eddiem249 發表於 29-12-2016 12:29 AM

Obviously no!
I think the ball will detach again.
The balls are only glued with AA glue. These balls often detached off from all Evolution parts.
Unless CMS/Evolution Fat boy boss reallys changes his stubborn mind, otherwise high change of joint detachment.

Though I will buy, I must buy from toy shop with good support. Besides I will also buy Actiontoy one. The designer told me inToy Soul that it will be cheaper than evolution one and transformation should be better.
Gundam@EFSF 發表於 29-12-2016 12:34 AM

一睇 [太寶郎] 而唔係 "UFO戰士大阿波羅" 已非常清楚一點也不寶島...

至於"驚異"二字完全取材自日本官網:~
"驚異ソФユワцЗЬ使用率!!右図ソ赤部分ゎФユワцЗЬеみШ!
アソ時点ザォゲウベウギ重ノゎ期待ザわネエ!"
genesicgaogaiga 發表於 29-12-2016 12:44 AM
Besides I will also buy Actiontoy one. The designer told me inToy Soul that it will be cheaper than evolution one and transformation should be better.

ActionToys 合金我當時都有問過展覽職員,佢答話係現場展示設計圖實物原大,合體後約15cm高倒,屬於小合金一類...
比 ET 20cm比例細一截...
人仔貓 發表於 29-12-2016 01:19 AM
ActionToys 合金我當時都有問過展覽職員,佢答話係現場展示設計圖實物原大,合體後約15cm高倒,屬於小合 ...

Price is expected to be below $1000, hope that it is true.

All companies' first metal toy usually dies.......most have metal break or paint break

kotobukiya GGG/GFG
Max GGGG
FEWTURE GETTER
Sentinel Dancouga
Except WAVE 鉄巨神

With the background history of Evolution................
If you know the practice of boss in building toys during the time of CMS, you will worry.

好似欖球嗰個武器冇得用手拿住?

對這磁鐵公仔又愛又恨....
話時話, 邊度有得訂?
快快 發表於 29-12-2016 12:51 PM
對這磁鐵公仔又愛又恨....
話時話, 邊度有得訂?

之前黃埔祈脆展覽時有收訂,一套三隻$198X($500訂金)
當時香港代理職員話大概3萬yen

相信若官方公佈埋正式定價後唔少街舖例如姑住等會開訂~
早乙女Getter 發表於 29-12-2016 12:38 AM
聽到合金係開心!即又想做返死士
腳真企一定無事 係跨步企未必實,不過都無計

點講呢,就算佢本體係全膠既時侯都唔見得好穩重...擺姿勢都係歪黎歪斜...
既然都預左佢膠定金屬穩固性都唔慌好掂,咁我寧願揀金屬有質感同聚手D~

柏迪 發表於 29-12-2016 08:26 AM
好似欖球嗰個武器冇得用手拿住?

我估佢整得出黎會有手部配件配合拎倒掛~
若果真係做唔倒呢個經典拎 Diapolon Ball 切割刀 手勢我都覺得有D失色...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
人仔貓 發表於 29-12-2016 02:08 PM
點講呢,就算佢本體係全膠既時侯都唔見得好穩重...擺姿勢都係歪黎歪斜...
既然都預左佢膠定金屬穩固性都 ...

同意,

我估我都唔等現貨,去訂!{:1_211:}:43: