Toysdaily 玩具日報

查看: 5210|回復: 10

[玩具攝影] Storm Collectible's 1/12 Bruce Lee 01

金大師出品,好有第一批ENTERBAY 小龍FEEL , 我覺得唔係太細緻,而且太瘦,細細隻唔太貴,買黎放下都好

咁細又唔郁得真係唔吸引,面相也總覺不夠傳神

說好的12寸呢?

身型真係太瘦,面相亦唔多精神咁...
但當初出嘅時候硬係有一班人死都話靚,其實金大師亦不外如是。

利申: 雖然diu,但我都入咗...:67:
可以想像如果係SHF出品,會被駡得很慘....
原模是很好的 只是st量產能力差而已 依家仲同老金翻面 好耐都唔會有1:6出了
我都入左, 太瘦可能因為size唔大,放做12吋感覺又可能唔同。

02官圖就有人話肥, 似鬼佬身型,有時真係要
睇實物
i'm just interested in the tyson 2.0 1/6 figure, hope they open PO fast.
shawn. 發表於 18-10-2016 09:17 AM
原模是很好的 只是st量產能力差而已 依家仲同老金翻面 好耐都唔會有1:6出了

我見過原模,亦見證過佢改動,
如果認識玩具生產流程, 絕唔會用一個頭大個頭細的原件去開模,
金大師並非金大仙, 也有失手時,面相唔準,SIZE一個頭大個頭細, 皮膚紋理欠奉,
如果ST因為KIM SAN名氣而直接採用出模生產的話我估計此時此刻已成為歷史, 關門大吉了,
以現時大貨水準來看, 能挽救到此程度, ST已盡本份, 即使強如笨大, SHF李小龍採用所謂3D移印技術也只能忠實重現出八兩金的樣貌, 所以平心而論, 名氣高不代表技藝超群, 反而求進才是致勝之道.
雕到成個廋骨仙咁,樣更加不太像, 此隻真的買不落手!
宮澤熹一 發表於 18-10-2016 07:18 PM
我見過原模,亦見證過佢改動,
如果認識玩具生產流程, 絕唔會用一個頭大個頭細的原件去開模,
金大師並非 ...

原來有此一說~多謝指教
下一隻都想入手,但唔會訂了