Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF【THE DARK KNIGHT】BATMAN & JOKER

[quote]孫行者 發表於 23-7-2016 10:49 AM
台灣果邊啲網友話Bandai今次行錯咗方向,因為之前出新Suit果間Medicom旗下
成日哂食字。。。

因為哩個系列全因第二集先熱捧,第一集個陣有幾多廠出玩具,咪得合作老夥伴mattel肯出得比較齊人。有時講間廠出得幾好都無用,做生意梗喺往利益看,評估銷量少就唔考慮。不過宜家shf有3D打印,都大膽嘗試出D冷門角色; 但質素時好時壞。

[quote]孫行者 發表於 23-7-2016 10:49 AM
台灣果邊啲網友話Bandai今次行錯咗方向,因為之前出新Suit果間Medicom旗下
第二集至有小丑, 可以令人一對咁買。

當然有埋貓女更好,因為mafex同ht1比12都唔靚
就咁睇bats好似頭雕好過mafex, 但joker就好似麻麻,同埋件衫無乜層次感,希望佢地花多d時間執
Batman 呢個無成身點點既設計very good
希望佢出得好d,講真之shf前隻batman性價比好高,但隻超人就...
yy23455699 發表於 23-7-2016 03:45 PM
就咁睇bats好似頭雕好過mafex, 但joker就好似麻麻,同埋件衫無乜層次感,希望佢地花多d時間執

Batman頭雕應該唔洗擔心,反而身型而家好似矮左,不過應該個肩關節推返入去可以改善波點果樣野我都同意師兄,衣服有細節係好,但咁鬼大粒又唔似,其實唔整好過整

Joker件衫真係有點兒簡單,但以笨大性格,出得展既上色版都幾難有得改反正唔會拎佢黎爆地,可動差我都唔太在意

日本 Tokyo Comic Con 展出
http://news.amiami.jp/