Toysdaily 玩具日報

查看: 10156|回復: 30

[個人收藏] 先生你貴姓系列2之CW愛國隊長

大家好! 依個係小弟玩具日報既第二個post,

之前小弟嘗使用自己既方法將 shf  Thor變靚d。

今次呢,小弟要講下SHF CW CA(愛國隊長),佢一出街,小弟即刻用慢於保特既速度去買,

開盒後,感覺比例怪怪地,隻手好似咁短既........(可能我太鍾意街霸印度佬,又可能我眼殘)

面相係可以接受,(可能有師兄中左sad貨,先似輕輕鬆鬆認住"瑪得中"),

但我果隻輪廓都算分明,係面上有極多雀斑姐,小弟都明白3d 打印技術未算去到最成熟既階段,但都係可以接受既

依隻CA都算係不錯之玩物,如果價錢唔好似樓市咁進取就perfect池啦!!!

ps.小弟手多多在隊長身上滲左線,自我感覺良好左啦(係精神既)!

頭雕似唔似就真係好主觀 ,影相同拎上手感覺又好唔同,

大家一齊討論下~ ^^ ~ 謝謝大家

我覺得頭雕唔差,起碼輪廓都似,不過上色真係唔掂
真人頭雕已經不錯(在眾多選擇中)當然相信可改善
咁細,普通距離看(約半米至一米)解象度可接受,近睇擺到面前就起晒格
相比下1.0和2.0我最不滿是無左開口,開口擺甫士好好玩
请问可以转载至微博吗,会注明转载 的原作者及出处!
可以的,ok!!!!!
頭雕孩記完勝,依隻成個張達明咁,盲嘅,收咗錢嘅至會話shf靚

身體比例孩記都一樣完勝,依隻手短同腰太瘦,似傻仔cosplay多過似隊長

多謝樓主靚圖比我歡樂咗成日,我笑到肚痛

上次個隻係垃圾,依次直頭垃圾都不如,垃圾
[quote]peterchan 發表於 27-5-2016 07:49 PM
頭雕孩記完勝,依隻成個張達明咁,盲

頭雕孩記完勝:x:x:x
請問孩記個頭雕是哪個演員?
如果SHF玩埋BAF,孩佬其實可以收皮{:1_203:}
Denkidenki 發表於 27-5-2016 09:16 PM
頭雕孩記完勝

條友次次留一次言就走 貼哂相又潛水
killerkat 發表於 28-5-2016 03:27 PM
條友次次留一次言就走 貼哂相又潛水

Peter仔講野可以當有一隻烏蠅飛過ok,説話根本冇新意,講來講去都係個幾句,做打手不如去打g1啦
成1/12咁細隻,頭雕能夠造到咁樣,有些似真人,Bandai算很犀利!唔使咁吹毛求疵呀∼∼:ar:
另外滲咗線後,覺得靚咗!{:1_208:}
睇呢隻唔錯,可能買時真係要睇多幾盒:@
有AOU但想要呢個頭,個身又一樣唔想買多隻:die:
ilove12inch 發表於 28-5-2016 11:17 AM
請問孩記個頭雕是哪個演員?

好明顯係毀滅公爵