Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SHF 孫悟飯(少年)from 龍珠Z - 世上只有超西好

THOUTHER 發表於 22-5-2016 06:18 PM
龍星丸兄您好!關於第2點「最後勝利契機係要佢發怒!睇到呢度我都好怒。」小弟也有同感!
孫悟空要個仔發 ...

謝謝支持Thouther兄!
修練》發嬲》變身》打贏
與其揀呢條路懶係表演危機感
搞悟空老鼠拉龜失敗邊緣引爆爆悟飯
不如繼續之前舖排。
悟空打斯路簡直係練拳。
mushroom 發表於 22-5-2016 06:48 PM
其實悟空一直唔太理會世界變成點,佢只係一直挑戰自己。

自己happy完要個仔性命相搏來埋單。
之後又懶有型犧牲。成件事情好飄拂。
THOUTHER 發表於 22-5-2016 06:57 PM
同意!對地球來說悟空可能係英雄,但他更可能係無責任丈夫和父親!
一日到黑都是打打殺殺和修煉,試問有 ...

所以,成套龍珠塑造到的角色性格只有好戰。
角色都係越平面越好⋯⋯
dmaj7 發表於 22-5-2016 10:26 PM
其實真係期想shf 龍珠出密d,這條line如果做得好,本來應該是會生金蛋的雞

笨大呢度其實夠填好多數。
好多有潛質的題材,都被埋沒於星矢腳下。
gazza1211 發表於 23-5-2016 06:19 PM
希望出戰鬥服版本。

我都覺得係一個可塑造型。
不過頭髮件同而家呢隻悟飯一樣只係要轉黑色。
其他又冇乜野好跟。悟飯本身仲要小童size,笨大慳極都唔會覺夠份量。
謝謝支持!

本作造型係唔錯。但可動結構係我比較差。着左袍仲零可動。
變色版挽回唔到缺點。以我呢d窮人唔會捨得買。
謝謝支持!
i

可能世上太多DB控,(自己都係一份子),無論口說SHF質素差,發誓一定唔買,但當一到貨,即入,甚至雙入三入大有人在。
令到笨大單係出悟空不同造型已可食過世,大胆講如出新版超3悟空,一定係全年銷量最高,但有幾多真係到玩家手{:2_326:}

龍星丸 發表於 23-5-2016 08:00 PM
故事係點大家都好清楚。
就故事來講我的理論當然錯。
但係我講的三點係我覺得故事可發展的,又有機會有 ...

本來斯路後, 睇落都想悟飯做主角,如果悟飯只想讀書, 就唔會有撒亞超人。

可能那時期的故事,人氣投票等都下跌,不得已唯有悟空復活。

像港漫風雲一樣,每次都要出返來
THOUTHER 發表於 22-5-2016 06:18 PM
龍星丸兄您好!關於第2點「最後勝利契機係要佢發怒!睇到呢度我都好怒。」小弟也有同感!
孫悟空要個仔發 ...

你講個劇情出o黎有所為何..........
mushroom 發表於 24-5-2016 11:04 AM
本來斯路後, 睇落都想悟飯做主角,如果悟飯只想讀書, 就唔會有撒亞超人。

可能那時期的故事,人氣投 ...

因為長大後真係7左好多,同超2果陣好大反差
龍星丸 發表於 23-5-2016 10:01 PM
笨大呢度其實夠填好多數。
好多有潛質的題材,都被埋沒於星矢腳下。

星矢唔係好多產品,雖然不斷試新line

相反龍珠其實大蛋小蛋匙扣無停過, 又dod, msp, 天下武道會等景品。

Shf比起one piece已算多好多。
谷口nozomi 發表於 23-5-2016 10:18 PM
可能世上太多DB控,(自己都係一份子),無論口說SHF質素差,發誓一定唔買,但當一到貨,即入,甚至雙入三 ...

我當然希望有新版悟空道袍造型,之後再loop。
因為我頂唔順就悟空,隻超西空二魚都冇買。
我覺得悟空出新版機會冇我想像中咁高。
南美玩家印象中冇我地咁挑剔。
所以。。。
謝謝支持!
hitomilam 發表於 24-5-2016 02:34 PM
因為長大後真係7左好多,同超2果陣好大反差

打完斯路點知變左IQ博士情節?
呢d暴力漫畫點返到轉頭。
其實邊個做主角,只要打打打就得。
比悟空返生但係做拯救小動物都係無用武之地。
悟飯係食左死貓。

最諗唔通係bandai個design logic
有d就超西正常樣都有, 賣大包咁
有d就超西正常分開出, 擺明搵真銀
比達仲搞野, 新舊版同造型, 似玩人多過引人買
其實佢地諗清楚條line點行未