Toysdaily 玩具日報

[詢問] NECA 1/4 iron man mark 43

NECA 1/4 iron man mark 43

見到有現貨

有無c hing有開箱報告? 我最想知佢的可動性如何

我已經有NECA 1/4 iron man MK7

想知呢隻43有無咩不同?

今次NECA MK43多處關節可動都比MK7高,又多對90度手。但用膠料差咗同簿咗,玩時要小心。我有HT 1/4 MK43,我覺得外形都有HT 六、七成,當然唔計上色及細節。這個價錢有1/4 MK43,我覺得都可以入手。
ckw246 發表於 19-3-2016 10:17 PM
今次NECA MK43多處關節可動都比MK7高,又多對90度手。但用膠料差咗同簿咗,玩時要小心。我有HT ...

c hing 你真好愛43喎, 已經有隻皇道HT 1/4 43, 仲要買NECA? :)

我有隻HT 1/6 愛國者, 想入PI 1/4 愛國者, 都唔知點好....唔太想兩者同時有, 地方問題無定放...

其實我係先訂咗NECA先,覺得平平地有隻1/4就算。但當HT出咗後大獲好評,我又比佢毒到,又係合理價入到,結果就變咗双入。依家HT就觀賞多,NECA反而玩多。兩隻都無後悔。
PI可以考慮WM MKll,我都入咗,雖然比HT矮咗半個頭,但我覺得兩者比較夾D。因為都係復2出現過。愛國者等佢出咗MK42,再作考慮。
PI WM MK2 你入幾錢? 由EBAY入?

我估PI 唔會出新野, 愛國者 (1/12, 1/4) 都應該係倉底貨.

PI WM MKll係年幾前Y拍入,當時係用大約HT 1/4 MK43八折左右既價錢入。
PI仲有隻1/4 MK42重新收訂,可去7仔睇吓。我會等有現貨同HT開訂時再決定。
如果到時仲有愛就入,冇愛就算了。

但如果你打算再會入PI的話,我見議你直接入HT。因PI都有跟個開面罩黑人頭雕,會同HT Tony頭雕夾D。這個都係我再入多隻HT既主因。
如果只入一隻MK43,NECA平平地玩同擺係唔錯。
今次
今次呢隻企得隠。可動接受但不是超可動,其實咁大比例屍站已經係型。好光。但有一缺點係背脊有對冀的效位好易斷裂。
話時話 我之前有隻 Neca Mark 7 開盒影完相.. 擺左幾年無理過..