Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] "I have been waiting for you"......HOTTOYS 老州長 T-800 Guardian

很詳細report,thanks for share!
題外一問。想問下DX13係咪天生長短腳? 我個隻又係要咁屈一屈隻左腳前少少先企得正...
Very good report ...
咁多只比較 ....DX13好似好D
中肯!詳盡!持平,講出我地呢d活在t2 神話既fans 心底話及客觀分析
反而希望HT 出1973年救年幼Sarah 年青版州長,起馬多支大炮!
thank you very much! this is what we want to see:handshake:
kimlam 發表於 9-3-2016 01:44 PM
好耐無見過TD 出現咁用心嘅Figure 報告喇!
絕對要俾100個Like 兼 留言支持!
睇得出師兄係忠實Ter ...

多謝支持:77:我諗而家多咗好多blogger同Youtuber做玩具review, 所以少咗人响討論區分啦。

我諗電影續集9成拍唔成, 唯有寄望以其他方式將故事延續落去......
Dick.Po 發表於 9-3-2016 02:43 PM
報告精彩細緻,要大力支持呀!

多謝版主嘅支持{:1_220:}
kevchan1103 發表於 9-3-2016 04:02 PM
很詳細report,thanks for share!
題外一問。想問下DX13係咪天生長短腳? 我個隻又係要咁屈一屈隻左腳前少 ...

似乎DX13素體冇明顯嘅長短腳問題, 但joint位嘅鬆緊度可能會有d影響

taskmutli 發表於 9-3-2016 05:04 PM
中肯!詳盡!持平,講出我地呢d活在t2 神話既fans 心底話及客觀分析

其實我真心覺得以reboot嚟講,Terminator Genisys算拍得唔算差, 當然難以同T2相比, 但至少比倒模T2嘅T3同埋奇奇怪怪嘅Terminator Salvation有誠意得多, 但無奈時不與我, 年肯青一代嘅觀眾已經對Terminator品牌同州長失去興趣 , 真係不勝唏噓......:56:
wkt2157 發表於 9-3-2016 08:03 PM
反而希望HT 出1973年救年幼Sarah 年青版州長,起馬多支大炮!

我諗機會十分渺茫......唯有自組住先啦

火 發表於 9-3-2016 10:35 PM
多謝支持我諗而家多咗好多blogger同Youtuber做玩具review, 所以少咗人响討論區分 ...

唔係九成⋯電影公司喺今年一月份已經表示直頭取消計劃⋯:56:
謝謝樓主, 希望大大出多些review
火 發表於 9-3-2016 10:52 PM
其實我真心覺得以reboot嚟講,Terminator Genisys算拍得唔算差, 當然難以同T2相比, 但至少比倒模T2& ...

其實咁講,
因為"未來戰士"=呀諾,佢地相生同脈!
而d人入場都係食住呀諾呢個人既老本為名!
但因為而家商業社會如果無任何突破或"3d" effect,真係無人會睇!
呀諾老已經係事實,但因為以佢為主軸所以真係所有細節變左就佢既個人極限(年齡)黎描繪!
要佢跳鼎吻劍係無可能既事,但不難質疑係咪因為唔係金馬倫手筆而每況愈下!
再者,所謂既reboot t1000 &t800 既致敬位,換角唔係大問題而係裡面既細節改得太離譜!
可能我無入場睇"3d"effect,所以絕對感受唔倒佢既震撼同高質特技,單從YouTube 既hd ver 去望都覺得假,而講到選角方面可能因為食老本關係,站於fans 立場望落去d配角真係完全零共鳴及吸引!
故事又想玩突破但變到離行離勒,高潮位又不足,服裝上又完全無玩味性,試問點吸引新手入坑或fans覺得好睇?!
移師落周邊商品如figure,配件小又"服裝原設"平凡到似山寨既裝束(原設問題),咁又點玩得落手?
即使點講有咩licenses之類,都係無力回天
支持有愛好post :handshake:
taskmutli 發表於 10-3-2016 01:10 AM
其實咁講,
因為"未來戰士"=呀諾,佢地相生同脈!
而d人入場都係食住呀諾呢個人既老本為名!

乜咁啱又喺呢個post遇上師兄:65:

第四集未拍之前其實占士金馬倫曾經講過,如果未來戰士系列嘅電影延續落去應該係講到「人類反抗電腦機械嘅戰爭世界」,係末世背景。
Terminator Salvation  路向係啱,不如主軸以John Conner及佢身邊同伴對抗Skynet仲合符故事推進。故事背景、人物造型、演員嘅演技甚至機械設定全部我都滿意!可惜TS搵錯導演,編劇故事改又改⋯改到最後版本係差⋯一套電影一定有反駁位置但係問題就係睇下「導演說故事嘅功力」去到什麼程度,有啲電影去到觀眾睇第二、第三次先至留意到反駁位置(Bugs)。有啲電影,去戲院第一次睇嗰個氣氛、故事張力帶動唔到觀眾,令到觀眾好容易「見到」好多不合理嘅反駁位置。講到失望,第四集係最令到我失望嘅一集⋯明明材料係啱!係上乘質素!可惜負責煮講位廚師出事。:56:

Terminator Genisys,我係完全唔敢抱有任何期望入場睇,但睇完之後整體上我覺得都不錯,可能本身我係好鍾意睇涉及時光旅程題材的科幻電影所以對於「平行時空、平行宇宙論」係好快就理解到。阿諾老,我已經接受事實⋯可以話佢「好幸運」因為本身「terminator style」打鬥就係大開大合直來直往,唔會有任何複雜動作又或者招式。T-800(T-850)設定係外層係living human  tissue ,外表會衰老,係⋯原設定的確係咁⋯但係雖然係咁,見到嗰位演員做得我老豆竟然仲繼續演落去⋯今集我已經覺得係佢最大嘅極限,下一集我都唔想亦都唔忍心睇住佢繼續影落去,所以今集故事結尾係留低左伏線講佢升級左變成T-1000⋯下一集就可以順理成章安排故事講到因為某些原因佢嘅外貌需要變成另一個外表。咁就即係可以名正言順搵另外一位演員延續呢個角色。(但係而家電影公司已經乜嘢都唔駛諗一月份已經表明取消任何續拍計劃)