Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: pnchan

[活動展覽] 又一城Batman VS Superman展 (多圖)

要搵日我去睇睇!
其實Batman VS Superman, Superman 應該幾秒之內可以殺死Batman, 實力根本無得比較或者對戰, 唔明呢套野點產生出來..............{:1_206:}
馬仔 發表於 10-3-2016 11:22 AM
其實Batman VS Superman, Superman 應該幾秒之內可以殺死Batman, 實力根本無得比較或者對戰, 唔明呢套野點 ...

其實同captain vs ironman 一樣, ironman 一衝上天係咁射飛彈已經唔洗打, 但電影都講明大家對打唔係為了殺死對方.

ps: 導演, Ben Affleck同 Henry Cavill都有講過呢樣野(batman可以抵抗到superman) , 不過為免劇透你可以自己google下(再唔係到時入少先睇都得)
咁講, 即是大家都誤會對方有錯, 只想制止, 並非非殺不可 ?
ultramanwai 發表於 10-3-2016 01:32 PM
咁講, 即是大家都誤會對方有錯, 只想制止, 並非非殺不可 ?

簡單d咁講: superman理論上是無敵, 不過佢唔會真係想殺死batman, 所以batman先有機會偷雞. 反而batman就真係想殺死superman(例如搵batwing掃射佢) 可惜無一樣野夠勁可以傷到佢.  
jeffloh 發表於 10-3-2016 01:42 PM
簡單d咁講: superman理論上是無敵, 不過佢唔會真係想殺死batman, 所以batman先有機會偷雞. 反而batman就 ...

Batman那麼心狠手辣:62:

trailer show o左出黎啦~~~
batman 好狗...............superman 才是正義...............
我想問下衣家去個展 仲有冇cosbaby買?