Toysdaily 玩具日報

查看: 38818|回復: 31

[分享討論] 買FIGMA 買到假貨真係好鬼SAD

係信和買個進擊之巨人艾倫FIGMA, 點知買到番去, 先知係假貨. D PK 仲要用正價賣老翻真係好賤格, 無良.
之前無買過FIGMA. 係最近出咗隻GAME, 對巨人有番D興趣, 所以買, 點知第一次就中哂招...........以前都無買過假野, 估唔到就有第一次.............唉
信鵝已經係假貨黑點 好耐下~

上到去緊有1間喺左近 :o

開名啦,等其他人唔駛中招...
睇盒留印刷/ package 其實可看到真假
信和老翻重多過賣正版,,唔係點交租,,
買舊款嘢小心d咯。。。去信譽比較好的買。
M22 PLUS........
其實驗巨人真假figma 除咗驗盒面個印, 仲有無可以駭到真假?
這方面,反而是山口式的少見有假貨,除了那細紙箱人外,暫未見有其他的。
無他的,因為山口式的齒輪牙關節難做和不容易大量購入(貴和顏色)。
相比之下,Figma的簡單關節確是容易翻製。

要買,別貪小便宜,找信譽好的店家吧。{:1_203:}

mfleo2010 發表於 26-2-2016 10:58 PM
這方面,反而是山口式的少見有假貨,除了那細紙箱人外,暫未見有其他的。
無他的,因為山口式的齒輪牙關節 ...

INT POINT TOY DELIVERY 如何, 信得過嗎?
信鵝呢兩三年多左好多間賣假貨或大陸版 冇盒版 :70:
比正價買到老翻真係慶爆
報警...............
mfleo2010 發表於 26-2-2016 10:58 PM
無他的,因為山口式的齒輪牙關節 ...

我覺得反而似係廠問題大d , 例如正版代工廠流出套模,之後劣質後制

goodsmile 真係比較多老番

btw 巨人d figma 系已經咁平都重有人出老番
點解唔報海關呀……………………
Yahoo 賣假貨都拉啦