Toysdaily 玩具日報

查看: 9869|回復: 15

[玩具資訊] Sh figuarts 專訪

https://youtu.be/6eWX2Fj8vTU

忍者龜 license 花咗五年先有,暗串 neca 悍戰太平洋 figure 唔掂,打算爭取 Pacific Rim license. Injustice 被暗示己被放棄但 dc figure 陸續有來
希望出多d  dc電影角色啦
之前都算shf fans 但1/12 廠愈黎愈多 比較下睇得出shf冇咩誠意  希望會改善
killerkat 發表於 25-2-2016 10:35 PM
之前都算shf fans 但1/12 廠愈黎愈多 比較下睇得出shf冇咩誠意  希望會改善

正解

/////////////////////////
Injustice唔好完:help:
,我還等緊神奇女俠:unhappy:
其實injustice系列我覺得可以出好多figure, 不過唔知點解佢唔揀裝甲版batman揀了另一造型. 另外又攪埋d"限定版"即係一係叫人唔好儲, 一係食炒價 (我選了前者) 所以依家唔出又無咩可惜. 我都期待DC角色, 因為來來去去(漫畫)6吋的其實都係DCC為主. 電影版可能多d人買吧. 有唔同公司出都好, 等自己多個選擇. Pacific rim我儲齊幾個"主角機" 都無儲了, 就算成功爭取, 依家佢先出我都唔會入了.  

"暗串 neca 悍戰太平洋 figure 唔掂,打算爭取 Pacific Rim license"

人地賣百幾蚊隻. . .你SHF 出睇死你都3百up 同唔齊機唔齊怪獸啦,SHF 最鍾意出出下斷LINE,仲要人地出完你先黎講,係有心出你早2年已經要出啦:70:

其實串咩NECA既PACIFIC RIM唔得,人地賣百幾蚊隻,你賣幾百蚊隻,如果你賣1舊水一隻我就話你叻
Neca 可動性好一般,笨大出 pacific rim 我實買!反正續集己落實會開拍。
所以shf唯一優點  真係可動性 雖然其他廠細節好 但可動仍然未有 而哩樣都係我仲會買shf既原因  但如果再唔改善細節真係會慢慢淡出 加上佢出親都唔齊
講多無謂,先開源節流減低生產成本

然後加快素體、物料、技術開發,而唔係齋開多幾條line

講真下下三四百一隻6",唔係為左養你出少改款、2.0、完美版,呢點笨大認真要留意

另外Effect件有市場,可以花多d心思落去,好似幾年前display過個龍珠用荒野,唔該快d出
jeffloh 發表於 26-2-2016 09:01 AM
其實injustice系列我覺得可以出好多figure, 不過唔知點解佢唔揀裝甲版batman揀了另一造型. 另外又攪埋d"限 ...

同意!!

小弟只欠SUPERMAN, 因為官圖唔得而無訂, 依家想入返又超貴, 結果都係唔入, 玩唔到BVS!!  

不過個人認為, SHF 賣 350 左右一款 MARVEL OR DC FIGURE是可以接受, 起碼質素, 造型, 上色, 用料, 可動都 比美廠好 (真人頭雕另計), 而且ML一定要SET入, 唔SET入食炒價都三佰一隻, BODY仲要9成重用, 絕對唔值!! DC美玩唔清楚,因為無買過!! 
出arkham knight la
gumng 發表於 27-2-2016 01:50 PM
同意!!

小弟只欠SUPERMAN, 因為官圖唔得而無訂, 依家想入返又超貴, 結果都係唔入, 玩唔到BVS!!  

哩樣唔洗講 ML 最冇誠意 話就話平 但一直都係粒粒關節 可動永遠唔改 上色永遠都係膠色 到宜家仲有人拎個頭雕打飛機(我唔覺佢地頭雕有咩好)  

又等睇陳生入黎@@
gumng 發表於 27-2-2016 01:50 PM
同意!!

我自己都有一隻injustice batman, 不過就無再玩呢個系列了. 價錢我覺得合理(但唔會咩都買), 不過買完之後無耐已經不停咁跌價, 睇到3舊水一對batman + joker都見過, 所以依家真係未必會即時入了.

ML其實依家都易買o左, 見到某大型玩具店都返好多貨. 當然某一兩個熱門角色好易被人買晒, 不過等下都會有貨. 我自己感覺就係依家易買過以前, 但我依家已經少玩ML好多了. 除非是BAF好吸引否則都只會散入某d角色.

DCC 我玩o左好多年, 貪佢價錢最平, 比SHF平一半有多. 但造型多數是漫畫版為主.