Toysdaily 玩具日報

[玩具資訊] Mattel DC Figures (SDCC 2016新圖)

jeffloh 發表於 13-6-2016 11:04 AM
Mattel HQ流出圖, 望落都算OK.

如果依隻係日廠出,我幻想到會點比人X到上月球...:(
jeffloh 發表於 13-6-2016 11:04 AM

咁都算ok shf咪驚為天人 lol

http://news.toyark.com/2016/06/1 ... res-hit-ebay-207614

原來6寸仲detail過12寸:p HIP位都唔同~鱷魚人係BAF?
ChrisLamXYZ 發表於 16-6-2016 11:45 AM
http://news.toyark.com/2016/06/15/suicide-squad-6-inch-12-inch-figures-hit-ebay-207614

原來6寸 ...

BAF應該係鱷魚人,不過香港代理一定唔會出齊⋯⋯:unhappy:
ChrisLamXYZ 發表於 16-6-2016 11:45 AM
http://news.toyark.com/2016/06/15/suicide-squad-6-inch-12-inch-figures-hit-ebay-207614

原來6寸 ...

呢套唔會入了, 最多只買batman, 一來比較喜歡mattel出"漫畫"造型多d, 二來mattel出真人樣(特別係女角) 真係買唔落手....BvS wonder woman我都無買, 只入了batman同superman. 反而DCC出果款都有興趣, 到時見到現貨再算~
suicide squad wave 1 and 2 卡背圖

jeffloh 發表於 19-6-2016 09:09 PM
suicide squad wave 1 and 2 卡背圖

你張圖好濛 我呢張清楚D

留意番 左邊盒圖的3號Harley Quinn 個BAF只係一件膠褸 不連body

所以如果想收藏著衫版的Killer Croc 幾乎要食set買哂9隻

順便share Harley Quinn 嘅review

d713245 發表於 19-6-2016 10:18 PM
你張圖好濛 我呢張清楚D

留意番 左邊盒圖的3號Harley Quinn 個BAF只係一件膠褸 不連body

thank you, 我d圖都係朋友send來, 電話轉去電腦唔夠high res

呢套我應該唔會買, 可能只入batman 或 katana
放心,香港代理只會出Batman, Deadshot, 普通Joker,硬食9隻的機會應該無可能!:he:
Mcfarlane 發表於 20-6-2016 10:51 AM
放心,香港代理只會出Batman, Deadshot, 普通Joker,硬食9隻的機會應該無可能!

電影figure多數會有貨, 豆城應該有得賣. 我相信wave 1一定有, 但wave 2反而就未必....(等於BvS wave 2豆城都無出現過)
但見wave1的"配置"6隻=3個角色真係算數吧, wave2先叫有得儲下~~XD (我對呢套電影的figure只是一般)
jeffloh 發表於 20-6-2016 11:05 AM
電影figure多數會有貨, 豆城應該有得賣. 我相信wave 1一定有, 但wave 2反而就未必....(等於BvS wave 2豆 ...

都係睇配箱 我估會一如以往 3隻一wave 所以9隻總共有3-4wave
d713245 發表於 20-6-2016 02:19 PM
都係睇配箱 我估會一如以往 3隻一wave 所以9隻總共有3-4wave

依家睇卡背咪已經代表有2個wave啦?
香港美泰激Q死人,BVS上映緊淨係派1至4,套戲落畫就完全停止,攪到有槍柄無槍頭,所以今次預左鱷魚人得番下半身⋯⋯:42:
jeffloh 發表於 20-6-2016 02:46 PM
依家睇卡背咪已經代表有2個wave啦?

3隻一wave 應該係有3wave
聽聞係
Harley Quinn �Deadshot �Batman 一wave
Katana �Joker �Captain Boomerang 一wave
最後就卡背圖左邊123 一wave
d713245 發表於 21-6-2016 12:12 AM
3隻一wave 應該係有3wave
聽聞係
Harley Quinn �Deadshot �Batman 一wave

希望如你所講咁出, 至少一開始就可以入batman