Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「機動戰士 GUNDAM THUNDERBOLT」動畫化決定!!!(劇場版第2集發佈))

射擊機的氣度! :love:
呢套高達動畫算做得幾好,追得過啦:^
官方發放第2話名場面

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
第2話預告

『機動戦士ガンダム サンダーボルト』 第2話予告

https://www.youtube.com/watch?v=QwM8MieMCI4&feature=player_embedded
第2話PV

https://www.youtube.com/watch?v=VdxTLrTsCBw&feature=player_embedded

睇來幾好睇咁喎!!

第二集仍是18分鐘但可以做到出紅渣古!? :@

有CUT劇情吧? :70:
近期值得睇Gundam.......{:1_377:}
係0079時代機械義肢已經可以做到揸MS都冇問題嘅地步,點解0083賈圖個斷手戰友基利唔肯裝呢?仍然堅持單手操作MA呢?:ar:
rainmaker313 發表於 3-2-2016 12:18 AM
係0079時代機械義肢已經可以做到揸MS都冇問題嘅地步,點解0083賈圖個斷手戰友基利唔肯裝呢?仍然 ...

Thunderbolt 裹面佢地的義肢係軍方的實驗品, 係現役軍人, 而 0083 那個係已退役, 自護已戰敗, 那有 support!

其實最主要係 0083 係 92-93年的出品, 就算 thunderbolt 漫畫都只係 2012 年出品, 咁 92 年時又點知 20 年後會有咁既設定呀!!!
hondacl7 發表於 5-2-2016 03:50 AM
Thunderbolt 裹面佢地的義肢係軍方的實驗品, 係現役軍人, 而 0083 那個係已退役, 自護已戰敗, 那有 suppo ...

我想最大問題係背景係設定在 0079,但機械手就是超時代的發明吧!
佢設計 Thunderbolt 的故事時應該跟番 0079 時的科技才對!!
有冇師兄知道第二集既ED 2 係咩歌???:unhappy:
講故唔好駁故啦~
第3話3月4日網上發放
第3話は3月18日(金)より有料配信!先行配信は3月4日(金)から!

http://gundam-tb.net/

哇...CUT好多劇情喇, 無理由18分鐘做到出晒鐳射大炮及紅渣古... :time: