Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 聖衣神話 EX 神聖衣 獅子座 手機劣圖數張

支持小堅兄! 哩隻黃金魂係咪可動度好低?? {:1_215:}

唔知文爺幾時有專業評術呢!? :$
可變戰士 發表於 27-6-2015 10:23 PM
支持小堅兄! 哩隻黃金魂係咪可動度好低??

多謝支持...
可動唔算低,一貫EX作風...
不過裝左翼就要就平衡...
擺到出拳POSE既...

我都等緊文爺專業POST分享...
我呢D都係玩票性質...
等文爺加精...
{:1_374:}
小堅 發表於 27-6-2015 10:35 PM
多謝支持...
可動唔算低,一貫EX作風...
不過裝左翼就要就平衡...

你都有玩開神話條拉, 點都熟過我好多! 獅子個型態都OK! 成隻神獸咁款! {:1_220:}

文爺哩幾日閉關忙玩玩具, 太多箱要開, 玩到頭頂出煙! :34:
想問問小堅師兄點樣打臘,未用過想請教
godgundam 發表於 27-6-2015 10:49 PM
想問問小堅師兄點樣打臘,未用過想請教

係模型模買一支雙星臘水...
滴一點落去個件件上面...
之後用佢付上個條布輕輕咁打圈...
你會見到佢表面有D好似油咁既野,之後等佢乾...
大約等1分鐘左右,用布既另一邊再輕輕打圈...
咁就順利打完臘...

個時我打臘係因為以前神話銀色件好易氧化...
習慣左手勢,所以依家連EX都打埋...
下圖係個支臘水個樣...

可變戰士 發表於 27-6-2015 10:47 PM
你都有玩開神話條拉, 點都熟過我好多! 獅子個型態都OK! 成隻神獸咁款!

有玩呀,不過我唔係成日都出POST...
你係唔係都想入坑呢...
{:1_220:}

我又冇文爺咁影得咁靚...
文爺應該有隻巨靈神飛碟同埋隻神獅子可以玩...
但暗地裡仲有幾多我就唔知...
:34:
入黎支持吓小堅師兄先!其實。。。。。。最想睇你個神話櫃!:he:
mcdonaldsmark 發表於 28-6-2015 12:09 AM
入黎支持吓小堅師兄先!其實。。。。。。最想睇你個神話櫃!

多謝支持呀...
我個神話櫃邊有其他師兄咁多...
睇文爺個個未得...
:34:
小堅兄終於到你出post喇!手作仔非常好心機!讚呀!{:1_377:}
小堅兄post喎 ~ 更係支持啦  ~~
神獅子考慮咗好耐呀 ~ 最後都係諗唔掂數放棄 . . .
估唔到地台要自己貼地氈 . . . 咁大塊我呢D嚴重手震嘅老人家真係死得. . . .
請問小堅兄打咗蠟係咪真係挨得到唔氧化?
AK30 發表於 28-6-2015 01:38 AM
小堅兄終於到你出post喇!手作仔非常好心機!讚呀!

多謝AK兄支持...
畀你之前個POST毒到...
今日放假即刻開盒黎玩...
:handshake:
Kuuga_iwsp 發表於 28-6-2015 02:09 AM
小堅兄post喎 ~ 更係支持啦  ~~
神獅子考慮咗好耐呀 ~ 最後都係諗唔掂數放棄 . . .
估唔到地台要自 ...

多謝支持^^...
其實依家D神話做得好靚好少氧化...
我以前係驚D銀色件氧化先打臘...
例如:星矢、天琴座呢D... (不過就每隔一年左右就打一次)
因為銀色件太易氧化...

後來慢慢變成習慣,搞到依家隻隻都打臘打個底先...
正常依家砌完唔搞佢,就咁放入櫃都唔會出事...
小堅 發表於 28-6-2015 02:30 AM
多謝支持^^...
其實依家D神話做得好靚好少氧化...
我以前係驚D銀色件氧化先打臘...

係呀 . ..  我隻天琴座氧化得好肉酸 . .  . 我好鍾意呢個角色㗎 . . .
而家只有寄望EX化啦 . . .
Kuuga_iwsp 發表於 28-6-2015 02:36 AM
係呀 . ..  我隻天琴座氧化得好肉酸 . .  . 我好鍾意呢個角色㗎 . . .
而家只有寄望EX化啦 . . .  ...

如果真係已經氧化左...
之前有師兄教用牙膏刷...
雖然救唔返,但睇起上黎好睇少少...
小堅 發表於 28-6-2015 02:39 AM
如果真係已經氧化左...
之前有師兄教用牙膏刷...
雖然救唔返,但睇起上黎好睇少少...

唔敢搞佢lu  . . .  當戰損算了 . . . :die: