Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] warbotron計算王(高清合體圖)

gamelife 發表於 25-4-2015 10:55 AM
MT版風格個人口味唔太岩, 最主要側面望好似睇緊平板電腦咁
同埋合體要不斷拆件

WB版我冇入,反而MT就有,但其實都幾失望,因為我唔係外觀派,所以外觀扁對我黎講唔係太扣分既位,但要拆好多件,而且有好多位仲要係用左硬身膠黎做d "C"形clip,第一次變已經出白痕,而且講到外觀派,佢右手手肘唔夠力拎起支背砲已經好失敗(成支背砲直接插入前臂個玩法)。不過加分位在佢可以玩拉弓呢點度囉
紫月葵 發表於 25-4-2015 12:40 PM
WB版我冇入,反而MT就有,但其實都幾失望,因為我唔係外觀派,所以外觀扁對我黎講唔係太扣分既位,但要拆 ...

開頭睇灰模同宣傳上色版對MT已經心思思想買
不過自從睇完外國視頻之後
左拆又拆, 側面又平, 加上關節唔夠力
即時沒晒慾望去買

但見到WB又出計算王, SIZE岩口味, 有買過戰鬥派變形系統唔複雜
起起碼玩過程入面唔洗驚太多零件甩甩溜溜
邊玩邊跌件勁無癮
gamelife 發表於 25-4-2015 12:53 PM
開頭睇灰模同宣傳上色版對MT已經心思思想買
不過自從睇完外國視頻之後
左拆又拆, 側面又平, 加上關節唔 ...

我都覺,其實我都好憎果d要成日拆拆裝裝既,因為變形金剛歷史裡面都係得極少數既唔係完全變形,連成日比人比較話差過第三方好多既官方都做到既野,有d第三方反而做唔到,只係得個靚字,又唔好玩又唔襟玩(對我黎講唔襟玩先係死罪,話知你幾靚幾形變形設計幾創新都好,變形玩具唔變得又係sai氣)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
話說我尋晚睇左youku WB布公公段視頻,其實頭4隻都幾唔錯(當然都有d小問題既),但佢隻onslaught既品質唔知點解好似差d咁,唔知其他人果d有冇咁既情況?
根據微博廠商代言人說法, 計算王計劃七月出晒?
已經有說法5月會2隻一齊出
屈指一算可能性會好高

不做任何修改美圖
但求照出最真實的實物質量

此玩具經本人變形至少4~5次
質量之提高令人驚訝是出自同一間廠的產物
順帶一提, 2個車輪都可以轉動, 滿足某部份推車人士:p

我比較不滿要拆件...點解咁既SIZE都唔可以完全變形...
兩件件變人形之後又唔知插邊好...

其實對我來說!安折唔係太多可以接受,外觀WB好似幾好未玩過呢個出品的!之前睇咗國內粉絲開箱佢隻布斯達!有好幾點未做得太好,可能呢點係三方其實應該可以做好點!包容主体貨櫃尾架唔直!支槍鬆!部份機械人頭拿唔直!有時後我都會停一停去睇多點報告先買三方的產品,其實大部份都會有鬆緊的問題。其實近來越出越多三方,好似多咗好多呢點今樣的老變。價錢開始貴咗,品質好與唔好由大家去評價。對我來說空間的問題要考慮多點!隻隻都30-40Cm高!超大隻!個人認為,合体其實係25-30cm內。其實好合我心中比例!有時太大又好似得個重字!希望呢隻會好點!
師兄係無介紹錯喎,玩上手比戰鬥派好{:1_203:}
截具同人都唔錯{:1_220:}
合金腳板
順帶一提5月底會出跑車和鑽地車

安魂曲 發表於 30-4-2015 12:58 PM
我比較不滿要拆件...點解咁既SIZE都唔可以完全變形...
兩件件變人形之後又唔知插邊好...

分別插在2隻前臂, 不過我驚甩漆就沒插
終於出齊五子模組...........
5月30日出大貨
可惜跑車要等:Q

正!多謝分享!!!!!

第三方始終總係差緊啲