Toysdaily 玩具日報

樓主: lydiamomo0903

[個人收藏] RAH 承太郎 速影

5部之後無睇,点解係都要整死晒第3部GE 英雄:56:
其實荒木老師在第三部中後期畫風開始轉型,
第五部基本已經見不到肌肉發達的角色,
以模特美型為主,
所以第六部承太郎登場時根本時裝模特來的。

第六部真能看到承太郎心境轉折,
已經不是不是高中時那種拼命的的熱血,
在冷靜的他,其實可以打贏神父,免於全隊死亡。
但最後為了保護她女兒,他選擇用時間暫停打掉神父往徐倫丟出的飛刀。所以最後命喪於神父的替身
神父賭贏了這場戰鬥

第三部之後故事得返承太郎一個咁制!jojo大部份角色都係慘淡收場
老實人 發表於 10-4-2015 02:55 PM
第三部之後故事得返承太郎一個咁制!jojo大部份角色都係慘淡收場

仗助,祖羅󰀃都無死噃。袓羅做埋教父
$hiine 發表於 10-4-2015 02:04 AM
好的 MEDICOM post 一定要支持!

這隻 WF 限定 承太郎 絕對是好物... 小弟當初同樣錯過了... 現在和 WF  ...

感謝支持
其實第三步承太郎全新在日本漲到40000日幣...
白金之星亦是....
我個人覺得白金出的好好:$
可惜替身放在台灣...
WF 限定 承太郎 我當初出時買都HK3K,
5万日圓, 其實差不多啦
我欠限定DIO 同 STONE FREE 替身。上年日本見到替身50000 日元2手 。最後都無買,有點後悔。而家得徐倫無替身。。。。。呢隻同路伴我都唔捨得開。
原來承太郎香港都要3k
台灣當初大約2k港幣就有....
STONE FREE 非常難買...也在我清單之中但我同師兄ㄧ樣沒看到全新....
轉色DIO我應該不會買,興趣不大
清單剩下,STONE FREE 性感手槍米斯達  岸邊露伴六壁  布拉狄加  剛練手指
lydiamomo0903 發表於 10-4-2015 10:20 PM
感謝支持
其實第三步承太郎全新在日本漲到40000日幣...
白金之星亦是....

第三步承太郎及徐倫在約兩年前香港曾經有一批特價貨... 小弟就在當時入手... 每款約 HK0.8K就有交易了......
替身之中...白金之星必入三強... 小弟在年前找到一隻... 當時亦要 HK2K......
lydiamomo0903 發表於 11-4-2015 07:16 AM
原來承太郎香港都要3k
台灣當初大約2k港幣就有....
STONE FREE 非常難買...也在我清單之中但我同師兄ㄧ樣 ...

Stone free 超級難找... 小弟仍在努力中......
轉色 dio 小弟較有興趣... 感覺比原色好......
白金之星 ... I am still searching {:1_373:}
$hiine 發表於 11-4-2015 09:32 PM
第三步承太郎及徐倫在約兩年前香港曾經有一批特價貨... 小弟就在當時入手... 每款約 HK0.8K就有交易了... ...

白金之星必入贊成
小弟我自己排名
1.白金之星
2.白蛇
3.世界
4.瘋狂鑽石

日本方面白金之星評價非常高,建議有機會都要入隻{:1_214:}
黃金體驗跟瘋狂殺手就普普,但我都有入
白金個時我買900幾無盒,我見到立即笑。即買。我最貴係買KILLER QUEEN。2000幾其他替身都係千8樓下收。而家想搵都變天價。今多隻其實最鐘意係原版路伴。雖然我係鐘意承太郎。但好似吾多似漫畫。最似係個時半身像個隻承太郎。
JoJo Fans報到∼∼

神人!!有六壁露伴!!  發表於 11-4-2015 10:23 PM