Toysdaily 玩具日報

查看: 3756|回復: 10

[玩具報告] Storm Toys妖蟲着公牛波杉、再同EB拍唯比較下

昨日ST洛文到貨、即刻同EB既比較一下!

頭彫:ST有神多D、表情(見歯)比較豊富。但ST頂「沖涼帽」比較吾自然。。沖涼帽選択多但上色完全欠層次。。
波地:ST完勝。肌肉(特別係手瓜、脚位)既表現明顕比EB更好。但ST肩頭太狭。。可以再横D。
共通敗筆:!無肉緊表情頭彫太可惜!
各師兄有何高見?
始終我自己冇親身接觸ST的Rodman,唔知個body正成點。
但唔覺ST好正,亦唔覺EB好差。
兩間都各自有優點缺點,EB個頭好似細咗、ST浴帽亦唔靚。
大家都冇開口搶板樣,意外ST的波鞋後跟冇圖案、側面冇air logo。
感覺兩間都有幾多的改善空間。
一拍埋,EB好胖,D肉好pow。ST好太多!
ST著起件背心膊好怪!
ilove12inch 發表於 10-1-2015 10:35 AM
ST著起件背心膊好怪!

無錯、吾知点解整極都整吾到自然D,硬係弾起左。。。:sad:可能要用膠紙
totally agree!!
多謝分享。{:1_208:}
Body ST 優勝。
都係浴帽出事。
著球衫問題,希望將來副廠出品可有改善
ZARD 發表於 10-1-2015 02:27 PM
始終我自己冇親身接觸ST的Rodman,唔知個body正成點。
但唔覺ST好正,亦唔覺EB好差。
兩間都各自有優點缺 ...

同意,兩隻都唔完美,就咁睇落去我會選 Enterbay,喜歡佢手有紋身,頭雕正路o的,波衫look,鞋靚o的。係body 差到無與倫比
:!對比之下, ST的頭髮很礙眼, 雖然他們真的很有誠意

:67:遠在EB公佈之前已訂了ST, EB的洛文就隨緣吧
ST 要唔著衫先正~ 我兩隻一隻唔著, 一隻著踢死TU 但唔著SHIRT, HAHA