Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 請問有無人成功換過Maketoys Quantron既官方換件

gikpa 發表於 9-1-2015 06:45 AM
合體後左腳掌勁易甩,同埋身體微向右側埋一邊

你可以上官網參考下,我新手share唔到link

左腳掌勁易甩應是筍位未扣實
說明書沒講清楚,你要自己睇清楚
上網睇片會易明d!
我的睇法係!三千銀,應該可以做好點
Keroro軍曹 發表於 11-1-2015 12:14 AM
左腳掌勁易甩應是筍位未扣實
說明書沒講清楚,你要自己睇清楚
上網睇片會易明d!

個筍位得果1mm...扣咁大隻腳,接地關節又咁實...
而家個官方換件直情可以唔用筍位,穩固地直插鑽地條腰。
leehow 發表於 9-1-2015 10:52 PM
呢隻mt今次做得唔掂好多問題

好彩mt知衰出改良件

:78:
如果唔係對住隻超易甩腳figure真係好無mood

gikpa 發表於 11-1-2015 02:52 AM
個筍位得果1mm...扣咁大隻腳,接地關節又咁實...
而家個官方換件直情可以唔用筍位,穩固地直插鑽地條 ...

還有左右L形筍位!

我隻鑽地小小sad,當件垂直轉果個灰件插左落小腿條坑度
右L形筍位個關節就會微微被戚起
{:1_206:}
正因為被戚起,結果就係會扣得隻腳唔實{:1_372:}
gikpa 發表於 11-1-2015 05:09 PM
我隻鑽地小小sad,當件垂直轉果個灰件插左落小腿條坑度
右L形筍位個關節就會微微被戚起

這個位真係好蝦人,要慢慢黎,要先整好一邊先,才整另一邊
如果都是不行,唯有等mt補件

gikpa 發表於 9-1-2015 08:45 PM
一出完post無耐,打定輸數咁問多老闆一次,終於話件有得換!
其實我九月買完已同老闆講隻腳唔掂要佢幫手換 ...

邊間咁好??介紹比大家啦。唔好成日點D黑店,好店應該介紹下。
shingo_y2k 發表於 9-1-2015 10:48 AM
拎左了, 係一件好細既件
(在 ar 買, 老闆佢仲有keep 返訂客list, call 返客人拎補件)

邊間咁好??介紹比大家啦。唔好成日點D黑店,好店應該介紹下。
simpsons 發表於 12-1-2015 12:52 AM

Ins最多老變賣果間

我係佢度訂,佢有我電話

但無call過我有件換,我要主動問....
shingo_y2k 發表於 9-1-2015 10:48 AM
拎左了, 係一件好細既件
(在 ar 買, 老闆佢仲有keep 返訂客list, call 返客人拎補件)

師兄係自己打去問定ar打黎話有??
我都係ar訂,第一批但無收過電話~!!!
chiman0123 發表於 12-1-2015 11:30 AM
師兄係自己打去問定ar打黎話有??
我都係ar訂,第一批但無收過電話~!!!

果時我自己走去問
佢有個list, 有哂d訂客既tel
不過搵唔到我個 ... 因為我張單除左 mt quantron, 仲有訂其他野未到貨
佢話可能咁冇我個tel
不過都抄底我tel, 俾左補件我
紫月葵 發表於 10-1-2015 06:48 PM
呢樣固之然,但如果一開始做好埋就換件都唔駛了(有好幾個問題都唔係玩得多先發生,而係一開盒已經有)
好 ...

兩隻手都唔夠力拎?
gikpa 發表於 12-1-2015 02:21 PM
兩隻手都唔夠力拎?

佢支背炮設計成只有右手(飛機)先可以用到
不過睇佢左右手成員既膝關節同樣設計,照計就算左手可持都會一樣唔夠力
你頭像都用佢,應該都擁有或玩過隻野,會明我講乜
紫月葵 發表於 12-1-2015 06:19 PM
佢支背炮設計成只有右手(飛機)先可以用到
不過睇佢左右手成員既膝關節同樣設計,照計就算左手可持都會一 ...

因為我鐘意拆左支砲紅色部份所以用左右手掌都拎到
不過單手就一定唔夠力啦
我意思係問係咪兩隻手一齊拎都拎唔到