Toysdaily 玩具日報

查看: 3468|回復: 10

[個人收藏] 1989 Batman Blu ray 連 NECA figure套裝

感謝朋友的幫忙和寄出, 終於收到了~~
由於license的關係, NECA 只可以以"game版"的方式推出89batman, 當時由於我唔太喜歡game版的配色, 所以自己油了成電影版~

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=230164&highlight=NECA%2B89%2Bbatman

估唔到NECA咁快就用另一方式出隻電影版配色(買blu ray"送"figure), 見售價OK (都係唔洗30蚊美金) 於是就請朋友幫忙了~

其實blu ray一早就有, 不過為了figure都再入多次~

figure跟以前 "kenner" 包裝差不多

我一向買得玩具唔理幾"限定"都會開黎玩, 加上呢隻其實美國大把貨, 所以都照樣"爆盒"開黎玩, 同埋簡單影下相分享下~

最後當然要同自己油果隻比較下, 拍埋一齊影下相啦~

多謝收看~

我都炒價追左一隻,算了年尾出花紅豪俾佢:$
我覺得幾靚,但無18吋版本咁完美,手掌比例太小
多謝分享。{:1_208:}
edmondphk 發表於 8-1-2015 03:33 PM
我都炒價追左一隻,算了年尾出花紅豪俾佢
我覺得幾靚,但無18吋版本咁完美,手掌比例太小

我覺得實物又唔係咁特別. 我望下我自己油果隻好似仲似電影版多d, 係我油個樣無NECA咁靚~ XD

我d花紅無咁快計好 >.<|||(其實年年都係咁) , 不過講真辛苦o左成年, 買少少野獎勵下自己絕對係好事~ 豪一次半次無所謂啦~

咪曹如果開訂運D番香港就好,成個月香港碟鋪只見過隻碟………{:1_376:}都無figure

見個胸咩左,係咪痴咩左?{:1_375:}
骨格精奇!果然是NECA出品
ChrisLamXYZ 發表於 8-1-2015 05:01 PM
咪曹如果開訂運D番香港就好,成個月香港碟鋪只見過隻碟………都無figure

見個胸咩左,係咪痴咩 ...

始終只係美國本土先有, 連加拿大都無, 之前仲只可以ebay入, 好在佢斗城都有貨 (不過如果太貴我又覺得唔值, 隻blu ray又唔係有新野, 都係舊版)

個頭套可以左右郁的, 我都係一開盒就影, 不過可以移返正的~
jeffloh 發表於 8-1-2015 05:12 PM
始終只係美國本土先有, 連加拿大都無, 之前仲只可以ebay入, 好在佢斗城都有貨 (不過如果太貴我又覺得唔值 ...

隻bluray,唔知係咪只限斗城,係咩diamond edition,會多隻special feature碟
但我見好多成set賣的,隻bluray都只係普通版
kevchan1103 發表於 12-1-2015 09:45 AM
隻bluray,唔知係咪只限斗城,係咩diamond edition,會多隻special feature碟
但我見好多成set賣的,隻b ...

一開始只在ebay發售, 不過可能見反應好所以過o左一排連斗城都有. 不過ebay買的是鐵盒, 斗城的是膠盒. 至於special features我見佢寫住有一個. 不過我之前已經有另一版本所以無拆開來睇究竟多d咩. 但對我來說感覺上只是packing唔同.

頭像被屏蔽
個咀好鬼正~~~~~~~~~