Toysdaily 玩具日報

查看: 10937|回復: 35

[玩具報告] Nendoroid No.400 木之本櫻

事隔咁多年, 竟然出返兒時最愛女角之一, 當然要入手
件貨派左街幾日先出去買, 好多鋪頭都已經冇現貨, 有嘅都輕微炒起左
甚至有幾間鋪頭直頭唔入現貨, 淨係做收訂果批客
市場已經改變左, 對於我lee種想見到現貨先買嘅人黎講, 真係幾頭痛
( 原來行版未派 ? )

個頭同帽係靠磁石吸住, 而且吸得好穩陣,
亦因為咁, 會易D色移, 所以都係中間放D野隔一隔好D

基路仔, 頭部可左右轉
條尾好幼, 有D擔心佢會斷

卡面同卡背都印得好靚

係 fly 之卡 ( ? )

權杖嘅設計係拎走權杖底部果粒"的" 之後再套落手到
由於粒"的" 插得好實, 同好細粒, 而枝權杖又幼, 所以比較難搞,
說明書 ( 好似 ) 建議沉熱水
如果個設計改為係權杖嘅頭部為駁口位可能會好D ( ? )

魔法陣嘅設計係直接插入底座到,所以個魔法陣會有個洞
我比較鐘意雪初音 Magical Snow Ver. 果種設計, 用夾嘅方式

本黏土人重點表情, 真係好萌 !!

飛行pose, 我果枝權杖好易甩出黎 Orz

"沒有得你的允許 我一棍毆落去"

lee隻小櫻非常之好玩,
不過有好多細小嘅配件,
而且好微笑好細心, 淨係心口蝴蝶結都有3個, 方便你擺唔同pose
同埋手掌, 手臂, "博"頭可以互相組合
所以玩果陣真要小心D, 唔好唔見D配件

美少女戰士 同 百變小櫻 隔左咁耐都可以出返玩具,
黎緊希望 魔法騎士 ( 近排有出過扭蛋, 不過貴到飛起 )
皇家雙妺嘜 果D都可以出返玩具就好 !
3款蝴蝶結, 正常, 右手前屈用, 左右同時前屈用, 可惜沒有左前屈用版本
很可愛,多謝分享。{:1_208:}
唔係wo..行貨仲未派...
呢家街果d係日版黎:unhappy:
pm15w 發表於 1-12-2014 05:21 PM
唔係wo..行貨仲未派...
呢家街果d係日版黎

:50:
係咩 ?! 原來行版未派 ?!
我仲以為賣晒 tim !
我見貓店話 賣3字頭,
我星期日去到 冇
之後落旺角, 見到有貨都要4字頭
問左幾間 都答我訂左嘅客先有, 連船仔都冇現貨 !
搞到我拿拿聲買左tim
等我仲以為賣得7788炒起左tim
惡魔貓仔 發表於 1-12-2014 05:42 PM
係咩 ?! 原來行版未派 ?!
我仲以為賣晒 tim !
我見貓店話 賣3字頭,

貓店那隻是日版, 講談社証紙, HK會用銀色貼, 就如呢張機頭紙上的証紙咁(PIC FROM FL FACEBOOK)
我飛MODE個下半身好易甩........其本上好難SET到飛MODE{:1_229:}
haven't pre-order. but i will try to buy one. display next to its comics

剛剛先發現原來大貨改左做粉紅色底底, 唔通為左改呢D, 由10月再DELAY到11月?

散貨是白色的

呀渡 發表於 1-12-2014 09:43 PM
我飛MODE個下半身好易甩........其本上好難SET到飛MODE

係, 我都趺左好多次先擺到
而且對手好似唔多夠長
同埋個頭因為有磁石, 所以比較重, 好難保持平衡
redfish 發表於 1-12-2014 06:17 PM
貓店那隻是日版, 講談社証紙, HK會用銀色貼, 就如呢張機頭紙上的証紙咁(PIC FROM FL FACEBOOK)

原來我果隻都係日版 貼住講談社
平時冇留意佢咩版, 只要係正版就可以
遲下good smile 好似會係日本開廠生產黏土人,
到時就可以買到真正日版
redfish 發表於 1-12-2014 11:41 PM
剛剛先發現原來大貨改左做粉紅色底底, 唔通為左改呢D, 由10月再DELAY到11月?

係都唔出奇
我仲以為散貨會用返平時其他土人都會用到嘅萬用part, 即係底底背面無花邊

其實散貨有冇盒 ?
惡魔貓仔 發表於 2-12-2014 09:54 AM
係都唔出奇
我仲以為散貨會用返平時其他土人都會用到嘅萬用part, 即係底底背面無花邊

散貨冇盒的, 唔計底底顏色, 其他和正貨一模一樣, 地台有埋講談社字樣

不過設定底底應該是粉紅, 還是白色? 睇返其他產品, 呢套衫多數係跟白色燈籠褲

redfish 發表於 2-12-2014 10:00 AM
散貨冇盒的, 唔計底底顏色, 其他和正貨一模一樣, 地台有埋講談社字樣

不過設定底底應該是粉紅, 還是白 ...

完全係先行流出版 :(

我諗設定係咩色要問返clamp
唔覺套動畫有show過出黎
不過之前出果隻景品都係白色底底
我果個小櫻都係由日本 GSC 直接寄嚟
http://toysdaily.com/discuz/thread-231526-1-1.html