Toysdaily 玩具日報

查看: 14988|回復: 13

[個人收藏] 終於有玩具櫃 (2014-11-24更新 #1加超時空菜)

自從結婚生仔搬屋之後,所有玩具入晒箱都冇機會擺出來,屋企有地方但係要湊仔冇時間。老婆同仔返香港旅行,我要返工留係度一個人看屋,終於有時間大執我間房,把所有玩具放出來。去IKEA買多兩個新櫃,砌左成個週未,老婆下星期返,得一個星期時間要執晒所有玩具。

淺色舊櫃,深色新櫃,不過得半截可以裝門,下半張頂住。入面暫時放住以前一路在舊櫃擺開出來的玩具。

新櫃,計劃全部放菜,希望夠位

原本想砌嘆息之牆拍靚靚威威相,不過只是把玩具搬入屋都弄了成個下午,結果求其分類堆起算了,反正都要拆盒入櫃。

呢堆係超合金魂同大機械人

呢堆係高達

呢兩堆係菜

還有幾盒今年買的係公司,明天放工可以光明正大帶回家,不用再偷渡走私。

出完post,開工執玩具,希望老婆回來前可以執得完。

2014-11-21 更新

高達櫃,主要儲FIX,各款不同元祖高達和紅彗星

大鐵人櫃

立立雜雜櫃,上面不夠位放的高達,變型金鋼MP系列,其他玩具

空盒塔,要拆開丟去recycle

還有兩天老婆回來,要快D手執埋個菜櫃。

2014-11-24 更新

執左成個週未,結果都係未執晒,執左四格,仲有兩格未執。
結論係唔夠一定位擺晒D菜機出來,淨低要諗下點取捨。

超時空號加destroid,VF-4

一條輝 vs 福克

Macross Zero機庫,留定中間個靚位比VF-0D

Macross Plus機庫

阿仔出世後完全未玩過玩具,淨係買左一盒盒直入車房(偷運),今次一野玩番夠,好開心。
老婆同仔今日返,淨番D盒又放番入車房,唔知下次幾時有間時再執玩具了。
這貼會不定期更新,不過要等阿仔睡了才可以執小小,唔知要執到幾時先執完。

你堆野…未必夠位方wo:58:
加油呀!等睇完成:73:
c兄加油呀,期待你的菜菜
期待玩具裝滿櫃的新相片~~~~~
外國地方大,玩具櫃都可以買大些,真好!

俾你講中,真係唔夠位,堆1/48完全太大擺唔到,一隻一層。
舊的那堆1/60放棄了,收番入車房,打算只放新1/60同M7出來。
牛大俠 發表於 19-11-2014 04:45 AM
c兄加油呀,期待你的菜菜

出了菜菜相,不過未擺晒。
{:1_377:}.................................GREAT COLLECTION BRO.
師兄, 小弟有一些建議, 將SDF-1放中間再兩邊好似影班相敢放
前一排就變半飛機形態, 最前排就飛機Mode, 敢就可以放多幾隻
不過如果你要一隻一隻放就真的要好多位

師兄悉貨呀玩 1:48 講真拎上手果個感覺, 再加重甲:34:
waihow 發表於 26-11-2014 05:21 PM
師兄, 小弟有一些建議, 將SDF-1放中間再兩邊好似影班相敢放
前一排就變半飛機形態, 最前排就飛機Mode, 敢 ...

厚多士啦你:34::34:
師兄都係老變迷,支持師兄收藏!:love::shiny:
加油啊,收收收,
收藏豐富,加油整理!{:1_226:}