Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: hanky

[詢問] 1/6 Hottoys & Pi Iron man Mark VII, 各位CHING會點選擇呢?

pi qc 好差,我中

咁慘?! CHING有冇相睇?
ht better than pi
如果唔理有冇頭雕, 我會揀 PI,  因比例身形等 PI 個隻型仔好多, HT 個隻心口做得太"拱"太突, 比例有d怪怪,  當然PI 個隻 QC 可能會差少少, 但我覺得問題不大, 有部份 HT fans 一早入左 HT 個隻, 可能會買花讚花香, 刻意放大 PI 個隻既缺點...  
PI 個人感覺上色比較差,又會甩油
PI 退色, 差唔多全隻不可動, 完全罷唔到 post, 一隻垃圾

Pi只有紅媽7正斗,夠質感但唔夠細緻,ht夠detail but 輕必飄
一定係 hottoys.
eb1815 發表於 15-11-2014 03:44 PM
如果唔理有冇頭雕, 我會揀 PI,  因比例身形等 PI 個隻型仔好多, HT 個隻心口做得太"拱"太突, 比例有d怪怪,  ...

我同意,其實用合金與膠造的QC來比較是不可比. PI隻MK7系合金, 我覺得以現在合金來說, 系QC好上好多题間.  
上色上PI的膠褲都好差, 但如說HT MK42合金, D金色隻甩色甩到七彩,又好多花!(我只比手上2隻,因為可能我抽中PI, QC比較好的及HT比較差的):oh:
咪玩啦,買PI!
一買就知出事!
Pl係幾令人失望,生產程序超長,但出來的素質又不成正比。

記憶中只出了兩只lM7,一只WM,其他的訂照收,然後:製作中⋯⋯

這只lM7勉強收貨了,雖然金色上得流,膠底比HT,M4,6退色更快、更勁!:no:
sure HT la~~~~:)
phoenix_fai 發表於 12-11-2014 11:44 AM
要買HT的話,記得去HT買埋IM3 配件組換左個原裝mark7頭,配件有追改回細眼的面罩,這就一定比PI既好

Set accessories 確係正,不過還是喜歡舊mark 7頭