Toysdaily 玩具日報

查看: 17375|回復: 15

[玩具攝影] star wars black series clone trooper (EP2) + scout trooper

大家好,

本身打算去動漫展時買的, 不過一來當時唔知到時仲有無, 另外有次出旺角時見到價錢OK, 因此就入埋先講~

我最喜歡前傳的白兵, 感覺EP4-6的storm trooper個樣太攪笑, 好似戴o左大眼con咁~ 前傳就"tactical" 咁~

而scout trooper個look好似開越野電單車的人咁, 所以我都好喜歡~

去相~

手上已有的白兵~
始終白兵無人樣唔難整, 所以多d好評都唔奇呀~~

我最喜歡係EP3中cody同gree個造型, 迷彩色都好型呀~我都 ...
jeffloh 發表於 1-8-2014 01:00 AM

Star Wars 維基(Wookieepedia)有講,在EP3到EP4中間,即反叛軍掘起時,製造Clone Trooper 的星球叛變轉投反叛軍,並製造了一班效忠反叛軍的Clone Trooper;Emperor Palpatine 知道事件,便派 Darth Vader 同大量Clone Trooper去震壓,震壓期間兩邊的Clone Trooper 都有大量傷亡,而製造 Clone Trooper 原型的 Jango Fett DNA 資料亦都受到破壞。之後 Clone Trooper 就不能再製造,Empire 內淨餘的 Clone Trooper 都全部歸入 Darth Vader's 501部隊,帝國軍隊重整為 Stromtrooper,Stromtrooper 篇制內除復製人外重有普通人加入。
scout trooper SET 又唔錯喎~~
小弟就鐘意後trooper多d, classic好多~{:1_197:}
btw, good photo~~:35:
我都係鐘意4-6既白兵
btw d 相好暗
唔係好睇到
個人覺得孩記6” trooper做得幾好~
隻隻都好鐘意~
我覺得4-6集的所有白兵最煞食最酷!:D{:1_226:}
買唔到................. :$
買唔到.................
Assassin 發表於 30-7-2014 05:22 PM

遲D Medicom、Bandai、海洋堂、Figma.... 都出白兵(全部都係6吋 1/12),總會買到是旦一隻。
每個版本都買一隻的話,砌成隊帝國軍隊都得。(Bandai 又模型 又SHF)
連續2日都連唔上TD, 遲了回覆, sorry大家~

d相我有tune光過的, 不過唔知點解post出來又咁暗o既? (仲暗過我影...) 不過下次會試下再影光d~
我自己有3.75"同6"已經好夠玩, 其他公司出果d老實講應該唔會入了, 因為只係白兵都好多造型, 款款都要玩晒都幾大獲~~
孩記暫時出了的6寸中,最獲好評的都可算是白兵了
無論是EP4-6或是1-3的白兵,我都咁喜愛
但若論經典,我都係較like storm trooper(老餅情意結:he:)
孩記暫時出了的6寸中,最獲好評的都可算是白兵了
無論是EP4-6或是1-3的白兵,我都咁喜愛
但若論經典,我都 ...
大ken 發表於 1-8-2014 12:14 AM

始終白兵無人樣唔難整, 所以多d好評都唔奇呀~~

我最喜歡係EP3中cody同gree個造型, 迷彩色都好型呀~我都係睇star wars大, 不過當年又對白兵麻麻地, 覺得佢地好渣咁, 明明係精英都好易比男主角同福伯 (當時仲係福仔~) 2野就KO~~ XD
孩記 出既scout trooper 頭盔遮眼位傾斜....得 stromtrooper 最好
卒仔也是很型仔。
造型不錯,多謝分享。{:1_226:}
HighLamb 發表於 1-8-2014 01:24 PM
Star Wars 維基(Wookieepedia)有講,在EP3到EP4中間,即反叛軍掘起時,製造Clone Trooper 的星球叛變轉投 ...

呢段故事真係唔清楚. 唔怪得知第四集開始, 啲ST兵仔全部都咁屎.
講開又講, 第四集點解有個將軍好似高級過DARTH VADER? 明明VADER係EMPEROR個入室弟子, 應該係第二把交椅.