Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] METAL BUILD GUNDAM TEAM 2圖流

傳比你下一代...................
ray文 發表於 19-5-2014 05:41 PM

講緊你地...唔係我丫:DD
如果有D係後悔買左..又或者好厭既...我會賣左佢.....未有咁偉大送比人.....

又提我傷心事...不過 ...
Usteakum 發表於 19-5-2014 05:40 PM

睇你本身有無小朋友啦(尤其係仔),有既話遲早都要放哂佢,除非擺係倉度啦。
有次我bid左隻GX大鐵牛,交收時見係個12,3歲既細路,問佢隻野點嚟,居然答係佢老豆既。
我再問令尊係咪同意架,就唔耐煩:「X!咁買唔X買呀?拎出嚟好煩架!」
肯定佢老豆唔知,結果我話件唔齊(又真係唔齊,啲細路...)而放棄。

資訊咁發達,細路好快就知啲玩具賣到錢。所以小心啲好
睇你本身有無小朋友啦(尤其係仔),有既話遲早都要放哂佢,除非擺係倉度啦。
有次我bid左隻GX大鐵牛,交 ...
mudwk 發表於 19-5-2014 05:59 PM

多謝師兄既經驗分享
老實..我真係無咁諗過...只不過我阿女...未夠1歲就KO左7劍....之後自己經常拎我D FIGURE黎玩...教左佢好多次但有時D FIGURE會訓低晒...上次個IRONMAN面具差D唔見左.....(玩具收拾好, 爸媽都愛我---->學校教既兒歌)
不過我諗我最後都會賣晒佢....始終.....玩具只係玩具.......有價值既.....當收藏品處理...還是要賣掉呢.....
回復  eric1214

同感~!師兄, 我都係後追架....TRANS RAISER..都近6千..7劍加飛機(S)都有 ...
Usteakum 發表於 19-5-2014 02:35 PM

師兄後追 Trans am {:1_224:} 雖然我都係 :sad:
師兄仲要有 spare, 厲害
上年有一排差不多每一個月都有1隻MB/MC
入哂就搞到就快無位
師兄後追 Trans am  雖然我都係
師兄仲要有 spare, 厲害
上年有一排差不多每一個月都 ...
LemonTea 發表於 19-5-2014 11:31 PM

我記得師兄你,我地好似差唔多時間追TRANS AM架
依家都係入多盒,諗返起,果時都幾癲下,你見我張相,會留意到7劍其實有兩把大劍,仲有3架飛機,仲額外多左把GN SWORD III。。。真係入多左額外唔少野
多謝師兄既經驗分享
老實..我真係無咁諗過...只不過我阿女...未夠1歲就KO左7劍....之後自己經常 ...
Usteakum 發表於 19-5-2014 06:04 PM

到最後惟有好似 TOY STORY 3 既 ANDY 咁,為啲玩具搵頭好人家啦。
咁當然梗有幾隻一定唔會賣。
MB TRANS-AM RAISER 係其一

個人認為佢可能係 BANDAI 近呢十年出得最有 HEART 既高達玩具
好厲害的收藏,不過我實在不敢踫,真是錢坑啊。
是嗎??? 我誤解左..唔好意思..TAKESHI兄
Usteakum 發表於 19-5-2014 01:40 PM

太言重啦Usteakum兄:50: 吾好甘講啦:50:

不過你做呢個tune啲圖真係幾靚,圖照收啦:DD
講緊你地...唔係我丫
Usteakum 發表於 19-5-2014 05:50 PM

係咩....................:p
我記得師兄你,我地好似差唔多時間追TRANS AM架
依家都係入多盒,諗返起,果時都幾癲下,你見我張相, ...
Usteakum 發表於 19-5-2014 11:50 PM

我們是同路人:79: 我記得當時睇到 Gundam 兄同其他師兄 d post 就中哂毒
後追 trans am 已是trans am出左2個幾、3個月 ge 時間
諗都唔諗就入,從此就出唔到坑
我記得你果set 兩把大剣+ GN SWORD III a :71: 不過 3 隻 飛機真係勁 :$
上年為了迎接重高mk I + II , 唯有將隻spare exia 賣左去:79:
Macross F 都唔敢入,好鬼多部{:1_224:}
一陣PM條LINK比你

RAY兄...度D水過黎丫..
Usteakum 發表於 19-5-2014 03:01 PM

師兄,咩限定野?{:1_236:}
到最後惟有好似 TOY STORY 3 既 ANDY 咁,為啲玩具搵頭好人家啦。
咁當然梗有幾隻一定唔會賣。
...
mudwk 發表於 20-5-2014 12:51 AM

SAD.......
好同意~!!可以的話, 我諗點都有返小小私人空間收藏最喜歡幾款.

我暫時還是最鐘意TRANS-AM RAISER 同 M記既EVA.......
好厲害的收藏,不過我實在不敢踫,真是錢坑啊。
追風 發表於 20-5-2014 01:07 AM

小有小玩....依家玩具呢個HOBBY, 已經無要集齊晒既慨念, 除非真係好多空間(都係錢)
太言重啦Usteakum兄 吾好甘講啦

不過你做呢個tune啲圖真係幾靚,圖照收啦
takeshi 發表於 20-5-2014 01:36 AM

係我唔岩丫嘛......都唔係咩言重既....:handshake:我怕自己講錯野...令人地唔好受.咁就唔好喇....

MACROSS我已影左不少.....HEHE...應該係咁來以黎...最壯觀了....
係咩....................
ray文 發表於 20-5-2014 09:44 AM

我都好想知道.....大家有咩PLAN.....第時點處理D玩具....
其實老虎有問過.....好耐之前