Toysdaily 玩具日報

查看: 10143|回復: 29

[玩具報告] Playarts Kai: Metal Gear Solid Ground Zeros 永恆蛇叔(+極級秘寶)

說真的,Ground Zeroes第一關也頂好玩,故事涉及雙重強行殖入式(被自殺)炸彈也耐人尋味。可惜過了第一關後,來來去去都是同一個地圖,不發呆才怪呢!

但對蛇叔有愛(未到Hardcore級),但也入了Playarts Kai。最喜歡都是MGS 1,2,3 Snake Eater (已是蛇叔前傳,講及超級戰士Snake 的由來 (MGS 1 Solid 和 Liquid Snake都源自他的基因)和Metal Gear Rising,但Snake因著眼見政府諸多不義,自己就在MG2做了反派Big Boss了。

現在那麼多的前傳,其實有少少厭了。但對角色的愛是永不止息的,也喜歡MGS1 小島的設定,如流動核彈Metal Gear發射台、靜靜潛入非大開殺戒的玩法。就算最近忙得要死,仍要急著開箱分享!

FHC 限定一圖流:

原屬Foxhound部隊~

獨愛背影~

槍枝比例有點過大,塗裝一般。 但槍柄可摺疊。

背包不錯,刀可抽插~~~ 好像用錯表達了~

Body塗裝不錯~

頭雕真的有神粹~

到秘寶了~

橙???

龍珠來的! 遲些磨水口加光油~

謝欣賞~

實物頭雕太令身 有d古怪
比例好怪,有啲頭大身細
幾時有埋ocelot:handshake:
回復 2# iptinyau2341

要消消光呢。
Wow... you really buy all the Playarts figures !!! :@
回復 5# RRAAYY

咁又唔係,只係某蛇叔、雷電同batman之嘛
請問巴打咩水位同邊樹入手?
I bought it also, the scale of the gun is quite strange.....消光 to head is not good enough....:o
btw, the 消光 for the solid snake MGS1 is very good!!!!! Quality not as good as before now......
Metal Gear?

I only played MGS 1, 2 on PC...
回復 7# mafti

超人. 5魚7/8草
回復 9# jo2joe

係咩? 我又覺得呢個好過隻MG1 道友頭. 但真係咁嘅價位搞到油笠笠咁又真係有D過份.
回復 10# ygat2005

me too.  MGS 3 on ps2. MGrising on xbox360 . groundzero sold it after two wks.... shit!
影得好靚 ~ 支持 ~
回復 14# Kuuga_iwsp

多謝.趕頭趕命影了一個鏡(我多數玩兩三粒), 但後期都三粒鐘. 你嘅回覆係我嘅鼓勵