Toysdaily 玩具日報

查看: 12561|回復: 19

[個人收藏] NECA 悍戰太平洋 Pacific Rim 7" Figure

好耐無為玩具影相,今次因呢set Neca 0既悍戰太平洋 Pacific Rim 7" Figure令我好想影相分享下(雖然有D遲),基本上以百零蚊價錢咁0既做功,嚮現今玩具0黎講真係超值,而且對套電影有愛,就更值得買呢套Figure,由開始出第一隻至儲齊5隻到依家拆0黎玩我諗都有半年,不過拆晒出0黎排排企直係好開心,而我亦只係有時間最簡單0甘影下佢地包裝同企硬照,而且擺pose照都無謂影出0黎暴露炬地0既短處,雖然關節個個位佢地都有,不過可動幅度大部份都唔大,要擺個較自然0既姿勢並唔太易

Gipsy Danger連包裝

Crimson Typhoon連包裝

Striker Eureka連包裝

Coyote Tango連包裝

Cherno Alpha連包裝

Gipsy Danger正面及背面,主角機,造型最隱陣,一定唔會令你有壞印象,的確整體造型係幾型仔

Crimson Typhoon正面及背面,唔知係0米自已都係中國0既一份子,呢隻0甘騎呢0既3手馬腳怪我出奇地喜歡,哈哈!

Striker Eureka正面及背面,呢隻出得最差,唔知係咪設定係0甘,Striker Eureka特別肥矮,但睇電影時我無呢種感覺,而且電影中佢搶眼情度不比主角差,五隻Figure裡面,呢隻係唯一令我失望0既

Coyote Tango正面及背面,雷射大炮西人版,全套我最鐘意呢隻!!

Cherno Alpha正面及背面,呢隻俄國0野造型特別,有新鮮感

三大機械人合照1

三大機械人合照2

一次過拆晒五隻,間屋咪一大陣臭膠味?
Gipsy Danger次次拎上手睇都係唔順眼
隻眼太"岩慚" (無理由鏡邊畫唔到直線)
五機大合照!!! ... :71:
pacific rim值得收藏~ 不過佢再version2果d我就唔會再入了~
見返你令我好感動耶:handshake:
回復 6# nesidoh
唔使感動住,我諗都係一閃即逝,
唔會長久, Ha Ha.....
好正,但係樓主冇入埋Kaiju??
回復 8# katsumoto

無呀,鐘意機械人多D:he:
今年SDCC會推一套特別版,三隻全黑 + 極之少量夜光塗料 (GD + 強國 + 袋鼠國)。
(個人認為極之搵笨.....)
今年SDCC會推一套特別版,三隻全黑 + 極之少量夜光塗料 (GD + 強國 + 袋鼠國)。
(個人認為極之搵笨.....)
vfaiyuenv 發表於 19-5-2014 11:32 AM

我覺得個盒幾靚, that's it, 哈哈~ XD

http://necaonline.com/48121/blog ... p;utm_medium=social
回復 11# jeffloh

連埋個盒就好睇啲,似乎唔係 for 拆盒玩,for 一整盒供奉用。
回復  jeffloh

連埋個盒就好睇啲,似乎唔係 for 拆盒玩,for 一整盒供奉用。
vfaiyuenv 發表於 19-5-2014 12:30 PM

講真呢d 限定版想買都未必買到. 佢咁出仲好, 可以直接skip, diehard fans可以照入, 好過出一部無出過的機械人/kaiju, 到時想齊套又要食炒價呢~
ScarletSpider兄很久不見{:1_208:}
五隻機械人各有特色,
我較愛Striker Eureka和Coyote Tango,一個雙刀近距離搏鬥,一個雷射大炮咁遠距離狙擊,正!
HAHA 呢SET 我齋入KAIJU~ 尤其鍾意隻LEATHERBACK, 拎上手重到可以殺死人O既感覺真係其他廠好難搵到