Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 絕版的經典 銀河戰國群雄傳 金剛號

sswaffen 發表於 30-5-2015 10:39 AM
http://stzip.web5.jp/kongo.htm

呢隻係金剛號,定係新新剛號???
我只吾见左个大舰头~~~有无办法帮手复翻个??:help::help:
正, 可惜亞視無重播過.

好多野有錢都買唔到

哈哈, 立下眼幾似龍蝦
哇哇哇!呢件很罕有啊!

買埋其他太空類型的戰艦放一起就更勁啊!
香港已絕版了^^無得買............
小堅 發表於 30-5-2015 10:44 AM
呢隻係金剛號,定係新新剛號???

呢隻係新金剛, 舊金剛無艦首炮
sswaffen 發表於 8-5-2014 11:29 PM
真係買少見少..^^
希望佢會出復刻版
十幾年前行玩具舖見過一盒

我仲陰公, 十幾年前係曾sir間舖竟然見到一盒, 即日已經扭到阿媽俾錢買, 點知轉頭落到去已經唔見左, 人生一大憾事也……
人間悲劇><............
亞視有重播過, 不過追唔番!!! 請問日本邊到見到有得買? 五月尾去大阪
首先恭喜閣下收得如此珍品!這隻(新)金剛是小弟多年來夢寐以求的玩具,當年小弟見過唔止一次,每一次都是「五行欠水」而放棄,實在令小弟悔恨不已!
不過小弟最想要的戰艦其實是帝虎,不過好像無出過玩具。請問閣下這隻(新)金剛是模型還是完成品?謝謝!
我都是上網見到^^香港應該剩下少量
THOUTHER 發表於 9-4-2016 03:04 PM
首先恭喜閣下收得如此珍品!這隻(新)金剛是小弟多年來夢寐以求的玩具,當年小弟見過唔止一次,每一次都是「 ...

印象中同系列模型是有帝虎的, 很多年前好似係吉之島見過
帝虎我都想要啊~不過講真應該超超超難搵到~~

(另外小弟上年去日本見到有呢盒全新金剛~手痕痕買&#21655;返屋企~邊位師兄有興趣的話~可以留言或PM比我~){:3_140:}

&#27004;主大人~~~我只吾&#35265;左&#20010;大&#33328;&#22836;~~~有は&#21150;法
&#27004;主大人~~~我果只吾&#35265;左&#20010;打&#33328;&#22836;~~~有は&#21150;法